Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü binasında gerçekleşen röportajda, Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz, Kanal Maraş Genel Yayın Yönetmeni Mustafa karaaslan'ın sorularını yanıtlayarak yapmak istediği projleri anlattı. Cemil Boz'un yaptığı açıklamalar genel başlıkları ile şunlar.

Cemil Boz kimdir

Kendimi kısaca anlatayım. Artvin, Yusufeli doğumluyum. Sakarya'da büyüdüm; ilkokul, ortaokul ve liseyi Sakarya Hendek'te okudum. Üniversite'yi Marmara Üniversitesi'nde tamamladım. Yükseklisans dönemi İstanbul Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nde uzman olarak memuriyete başladık. Akabinde çeşitli birimlerde görev yaptım. Şube Müdürlüğü, 2017-2018 arası İl müdürlüğü görevi. Akabinde doktora eğitimine başladım. Şuan Marmara Üniversitesi'nde doktora öğrencisiyim. Mart 11 itibariyle kahraman şehrimizde göreve başladık. Allah hayırlı hizmetler yapmayı nasip eder.

Kahramanamraş sadece Kahramanmaraşlılar için değil tüm Türkiye için özel bir şehir

Kahramanmaraş genç nüfusu yoğun olan bir ilimiz. Güzel bir potansiyel var bu ilimizde. Ata sporumuz güreşe çok yatkın bir şehrimiz. Hep söylerim 'Bir şehirde güreşe yatkınlık varsa bütün branşlarda olur bu' çünkü bir güreşçi tüm branşlarda beceri sahibidir. Güreş yapamasa da sonradan farklı branşlara kayabilir. Dolayısıyla bu kent sporcu kenti, Bu kentte takım sporlarında bir canlılık İnşallah ümit ediyorum. Basketbol, voleybol, hentbol hatta. Bizden önceki yönetim döneminde yapılmış güzel eserler, güzel tesisler var bu tesisleri doldurma gayretinde olacağız. Yarım kalan tesislerimizi tamamlama gayretinde olacağız. Üstüne de farklı branşlarda ne yapabiliriz, benim burayla ilgili olması gerektiğini düşündüğüm İnşallah bir doğa kampı alanı var. Çünkü muhteşem bir doğanız var. Ben Kahramanmaraş'ı çok özel bir şehir olarak gördüm. Sadece Kahramanmaraşlılar için değil tüm Türkiye için özel bir şehir. Çünkü 11 tane baraj hiçbir ilde yoktur diye düşünüyorum. Muhteşem bir doğanız var. Başkonuş'u, Ali Kayası, Fırnız'ı; Andırın diye bir ilçeniz var Karadeniz'in Akdeniz şubesi diyebiliriz. Bu doğanın içersinde bir kamp merkezi olması gerektiğini düşünüyorum.

İnşallah burada uluslararası bir bisiklet turu olacak

Biz buraya geldiğimizde Büyükşehir belediyesi ilgili daire başkanımız ve spor müdürümüz sağolsunlar çok desteklediler, işbirliği içerisinde neler yapabiliriz onu konuştuk. Biz bisiklet federasyonu başkanımız Erol beyi aradık. Kendisi sağolsun bize duyarlı davrandı. İlgili teknik kuruldan bir yetkili üşenmedi Kayseri'den bizim yanımıza kadar geldi. Sonra bir toplantı yaptık. Dedik ki biz burada bir bisiklet turu yapalım. Çünkü Kayseri, Erciyes'te uluslararası bisiklet sporcuları kamp yapıyor. Onlar için de yarışma takımının kamp dönemine gelmesi avantaj. Zira hazır buradaykan bir yarışa katılacaklar. Burası da Kayseri'ye uzak bir yer değil, yakın bir yer. Burda bir bisiklet turu yapabilir miyiz dedik. Büyükşehirle, ilgili dairelerle görüştük. Biz varız dediler. Çünkü lojistik destek gerekiyor, sporcuların ayarlanması gerekiyor, e biz de varız dedik. Bisiklet federasyonuna talep ettik. Nisan ve Temmuz aylarında dağ ve yol olmak üzere ikişer gün, hafta sonlarına denk gelecek şekilde bir talebimiz oldu. Bu turnuvanın geleceğini ümit ediyorum. Bu gelirse İnşallah burada uluslararası bir bisiklet turu olacak. Ki bunu yapabilirsek eğer bunun bir sonraki aşaması daha geniş kapsamlı civar illeri kapsayan bir bisiklet turu olabilir.

Su Sporları tesisi'nin tanıtımı noktasında bir şeyler yapmamız gerekiyor

Su Sporları'nın bulunduğu tesisti memleketimize kazandıran, emek veren bizden önceki yöneticilerimize Ali İhsan bey olmak üzere valilerimize, diğer idarecilerimize, vekillerimize şükranlarımı arz ediyorum. Bu şehir için güzel bir kazanmış olmuş. Eksiklerimiz var elbet onları da yapacağız İnşallah. Orasının yaşayan bir yer haline gelmesini düşünüyorum. Bu şehir bunu bilmiyor mesela. Bu şehirde Su Sporları'nın merkezini detaylı bilen kaç kişi çıkar bilmiyorum ama çoğu insan bilmez. Oranın tanıtımı noktasında bir şeyler yapmamız gerekiyor. Artı mevcut yapıya bir şeyler eklememiz gerekiyor. Orada bizim sporcularımız var. Ben yeri gelmişken söyliyeyim. İlimizin kürek takımı Eylül ayında İstanbul'da yapılacak Türkiye şampiyonasına hazırlık olsun diye onları 15 gün oraya kampa yolladım. Bu eksikliklere rağmen bugün kampa başladılar. Ama bizim bu eksiklikleri tamamlamamız lazım.

Su kayağı-wakeboard

Biz proje hazırlatıyorum. Bu söylenir mi bilmem ama hayalimiz dediğiniz için bahsedeceğim. Su kayağı-wakeboard diye bir şey var. Türkiye'de 14 ilde olan bir şey, bunun bir alt yapı çalışmasını yaptırıyorum arkadaşlara. Dedim bunu bir çıkarın maliyeti nedir, yapabilir miyiz. Nedir wakeboard, Klavuzlu tesisinin olduğu yerlere ikilisi dörtlüsü var direkler dikiliyor. Öyle bir şey olabilirse orada bu alandaki sporcular gelir orada oradan faydalanır, dışardan insanlar gelir ama bu insanlara orada az da olsa bi konaklama imkanı sağlamamız gerekiyor. Sporcu veya bu işin meraklısı geldiği zaman orada dinlenmesi için bir sosyal tesis olması gerekiyor. Biz orada kano, kürek ve diğer sporları da yapıyoruz ama nasıl daha zenginleştirebiliriz. Kahramanmaraş'a ve bu işi seven insanlara nasıl daha cazip hale getirebiliriz derdiyle bir şeyler çıkarmaya çalışacağız.