Fidan dikme kampanyası Tarım ve Orman Bakanlığının başlattığı Geleceğe Nefes projesi ile 81 ilde 11 Kasım 2019'da saat 11:11'de başladı. 2023 noktada 3 saat içinde tam 11 milyon fidan dikilmesi beklenirken, bu rakam 13 milyon 695 bin 183 oldu.

Kahramanmaraş'ın çeşitli noktalarında gerçekleştirilen törende ise 221 bin fidan dikildi.

Fidan dikim töreninde konuşan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde Türkiye genelinde 2023 noktada gerçekleştirilen 11 Kasım Fidan Dikime Etkinliği kapsamında burada da fidan dikiyoruz. Bu bir dünya rekorudur. Bizim için çok değerli olan bu melek çocuklarla beraber fidan dikmek ve onlarla beraber olmak çok güzeldi. İnanıyorum ki, bu fidanların hepsi bitecektir, hiç biri kurumayacaktır. Bu demektir ki, Kahramanmaraş'ın dünya kenti yapacak olan bizim EXPO alanında onlarında birer dikili ağacı olacaktır. Dolayısıyla bu EXPO alanına gelip gittikçe onlar ağaçları görecekler onlarla gurur duyacaklar." dedi.

Etkinliğe Onikişubat Belediye Başkanı, sivil toplum kuruluşları, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Protokol üyeleri ağaç dikenler ile yakından ilgilendi.

Dikilen ağaçlara can suyu verip onlar ile bol bol fotoğraf çektirdiler.