Kanal Maraş ekibi olarak her zaman olduğumuz gibi vatandaşın derdini dinlemek adına Kahramanmaraş Şehirler arası Otobüs Terminali’nde yazıhane sahipleri ile bir röportaj gerçekleştirdik.

Kahramanmaraş  Şehirler arası Otobüs Terminali’nde yazıhane sahipleri yapılan ve yapılmaya devam eden tadilat sonrasında Büyükşehir Belediyesine yoğun eleştiride bulundular.

İşyeri sahipleri bu yapılan tadilatın çok kötü olduğunu ve kendilerine verilmek adına yapılan yazıhanelerde kullanılan malzemelerin yeterli kalitede olmamasından yakındı. Sunta ile ayrılan yazıhanelerin sakıncalı olacağını dile getirdiler.

Eski durumlarının daha iyi olduğunu söyleyen vatandaşlar yeniden yapıma veya tadilata karşı olmadıklarını ama daha güzel Kahramanmaraş’ın adına yakışır bir Otogar istediklerini Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’e ilettiler.

Yazıhane sahiplerinin başlıca şikayetleri ise şu şekilde, “Türkiye'nin gözbebeği Kahramanmaraş'a bu garaj yakışıyorsa biz bir şey söylemiyoruz, bize Konya'nın otogarı gibi otogar olacak dediler, Türkiye genelinde böyle bir otogar yok. suntalarla, profil demirlerle yazıhaneler yapılıyor. Böyle bir garaj şekli Kahramanmaraş'ımıza yakışmıyor. Bizi ilçe garajına attılar, kutu gibi garajda herkes hasta oldu. Ne zaman biteceği belli olmayan bir garaj tadilatına başladılar. pandemi sürecinde çıkardılar eski yazıhaneleri yıktılar, profil demir ve suntalarla yazıhane yapmaya çalışıyorlar. Bu bu şehre yakışmıyor” şeklinde eleştiride bulundular.