Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından il geneli ve ilçelerde  Ruhsatsız Silahla Etkin Mücadele Kapsamında geniş çaplı bir operasyon yapıldı. Özellikle meskun mahalde, düğün ve kutlamalarda havaya ateş edilmesi konusunda, suçun kaynağı olan 'silah temini' alanını kurutmak için yapılan büyük operasyonda, kayıt dışı şekilde olaylarda kullanılan insan hayatını tehlike altına sokup, toplumu tehdit eden silahlar, ticaretini yapan kişilerin takibiyle bir bir ele geçirildi.

Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Kaçakçılık Ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü  Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğünde bulunan bağlı Büro Amirliği ekipleri tarafından

20.09.2017 günü sabah saatlerinde start verilen operasyonda il geneli ve ilçelerde 38 adrese eş zamanlı operasyon yapıldı. Kaçakçılık Büro Amirliği Timleri tarafından operasyona diğer birimlere bağlı polisler de destek verdi.

Ruhsatsız Silahla Etkin Mücadele kapsamında sistematik bir şekilde yapılan operasyonda 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet ve Silah Kaçakçılığı suçuna yönelik büyük darbe vuruldu.

Yapılan operasyonda değişik marka,model ve çapta 5 adet ruhsatsız tabanca, çeşitli marka ve modellerde 15 adet pompalı tüfek,  7 adet kurusıkı tabanca ele geçirildi.

Bu silahlara air 445 fişek, 17 adet şarjör ele geçirildi. Ele geçirilen şarjorlerden bir kısmının yedek şarjör olduğu belirtildi.

26 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Elbistan, Afşin, Göksun gibi ilçenin yanı sıra il merkezini kapsayan operasyonda  gözaltına alınan Şüpheliler sorgulanmak üzere Emniyet Binasına götürüldü.

Operasyonun genişleyerek devam ettiği, gözaltı sayılarının artacağı belirtildi.