"Halk Polis El Ele" isimli proje kapsamında polis memurları, kayda gelen öğrencilere ve yakınlarına terör örgütlerinin eleman ya da sempatizan kazanmak için hemde uyuşturuya uyguladığı tuzak ve yöntemleri hakkında bilgiler verdi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'ne stant kuran polisler, özellikle başka şehirlerden gelen öğrenci ve velileriyle birebir iletişime geçti. "Halk Polis El Ele" isimli proje kapsamında polis ekipleri, kayda gelen öğrenci ve velileri bilgilendirmek için stant kurdu.

Öğrenci ve velilere yorgunluklarını atmaları için Onikişubat Belediyesi tarafından Kahramanmaraş Dondurması ve su ikram edildi. Ayrıca içinde terör örgütlerine yönelik uyarıların yer aldığı, üniversite öğrencileriyle anne ve babalarına yönelik hazırlanan "Halk Polis El Ele" başlıklı broşürler, ajanda ve not defterleri verildi.

Suçlarla daha etkin mücadele edilmesi amacıyla oluşturulan 0552 155 4646 numaralı ''WhatsApp ihbar Hattı''na öğrenciler sıkıntılarını Kahramanmaraş Emniyetiyle paylaşabilir.

Konu hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü’nde Görev Yapan Narkotik Şube Müdür Vekili Ve Kom Şube Müdürü Yücel Kayadelen yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Bugün üniversitemizin kayıt dönemi başladı. Bizim amacımız tabi ki burada diğer birimlerle beraber geleceğimizi emanet etiğimizin gençler yeni bir öğretim yılına başlayacak. Bizim amacımız hem diğer 2018-2019 yılı eğitim-öğretiminin güvenli ve huzurlu bir şekilde geçmesini sağlarken şu an tabi ki üniversite gençliği de bizim için önemli yani o yüzden de şu anda üniversite gençliğinin de huzurlu ve güvenli bir şekilde geçirmesini istiyoruz. Bu yüzden bu standımızı kurduk, bunun yanı sıra tüm tedbirlerimizi de alacağız, almaya başladık.

Şu andan itibaren art niyetli insanların gençliğimize zarar vermesini istemiyoruz. Hem bu terör şube olarak hem narkotik şube ve diğer güvenlik şube müdürlüğü olarak ta burada standımızı açtık. Buradaki amacımız terör olarak biz polislerin öğrencilerin yanında olduğunu göstermek, her zaman onların yanında olduğumuzu hissettirmek istiyoruz. Tabi ki terör örgütlerinin de bu tip yerlerde oluşumunu değerlendirirsek eğer öngörürsek te öğrencilerimizin ne yapması gerektiği şekilde bilgilendirme broşürleri yaptık, bunları dağıtıyoruz. Onlara yol göstermeye çalışıyoruz, her zaman da yanında olduğumuzu göstereceğiz, asla bu eğitim kurumlarında kötü niyetli veya devletimize, hükümetimize karşı yapılacak herhangi bir olumsuz yönde düşüncelere bile asla izin vermek istemiyoruz.

BU NUMARAYI TELEFONUNUZA KAYDEDİN
Bunun yanında narkotik timlerimizi de kurduk biliyorsunuz, burada görev alacaklar seminerler vermeye başladık. Geçen yıl vermiştik bu yıl da vereceğiz yıl sonuna kadar. Şu an Narkomobil hattımızı da geçen yıl kurduk biliyorsunuz. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor, burada öğrencilerimize hem narkotik konusu ile ilgili bilgilendirme yapıyoruz hem de bir sıkıntıları bir dertleri olduğu zaman özellikle narkotik maddeyle ilgili gördüklerini bize iletebilmeleri için Narkomobil hattımızı kurduk. Buradan tekrar etmek isterim 0552 155 4646 akılda kalabilecek bir numara. Biz görevimizin başındayız bu saatten itibaren de üniversitemiz açıldı itibaren de hem terör hem narkotik suçları ile ilgili de gerekli tedbirlerimizi aldık, aynı zamanda burada bilgilendirmemizi de yapacağız. Bu çalışmalarımız devam edecek. 

"VATANDAŞLARIMIZA SESLENİYORUZ..."
Asla buradaki eğitim-öğretimin huzurunu bozabilecek bir oluşuma asla izin vermeyeceğiz, bundan sonraki amacımız bu buradan da tüm vatandaşlarımıza sesleniyoruz buradaki ailelerimize sesleniyoruz ki rahat olsunlar hiçbir zaman olumsuz düşünmesinler yeter ki bize bildiklerini, gördüklerini, duyduklarını bize iletmeleri yeterli o yüzden biz görevimizin başındayız bunlara asla fırsat vermeyeceğiz bu insanları peşindeyiz. Narkomobil'imiz şu an iyi durumda ve çok güzel bilgiler alıyoruz, çünkü zaten biz emniyet teşkilatı olarak tabi ki belirli imkanlarımız var çok yoğun bir tempoda çalışıyoruz asla böyle bir olumsuz oluşumlara izin vermek istemiyoruz ama tabi ki her yerde olma imkanımız yok burada vatandaşımız zaten sağ olsunlar her zaman yanımızda, her zaman yanımızda hissediyoruz bize güç veriyor. Bu Narkomobil telefon hattımızla da biliyorsunuz vatandaşımızı bilgilendirme 155 veya internet ortamında bize bildiriliyor ama bu tür konularla bildiriliyor. Ama Narkomobil'i kurmamızın ana amacı bizim bu konuda uzman arkadaşlarımıza 24 saat boyunca ulaşabilmesi, şu anda da güzel bir dönüş var vatandaşımızdan, her gördüklerini bize bildiriyorlar 155'e de tabiki bildiriyorlar ama Narkomobil hattımızdan bilgilendiriyorlar devamında da güzel olaylar yakaladık, buradan da zaten geri dönüşümüzü yapıyoruz vatandaşımız biliyor bizi arayan vatandaşımıza dönüş yapıyoruz yani şu an gidişatımız güzel.