Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcısı İlker Yazıcı 12 Şubat Kurtuluş Bayramı kutlama mesajı yayınladı.

Yazıcı mesajında, "Kurtuluş Savaşı ruhunun şahlanışı ve bağımsızlığımızın ilk kıvılcımı olan 12 Şubat Destanı, Kahraman ecdadımızın, iman dolu bir bakışla,  yedisinden yetmişine kenetlenerek bir şehrin kendi imkânlarıyla kurtuluşunu dünyaya göstermiş ve milli mücadelenin ilk meşalesini Maraşta tutuşturmuştur.

Şehirdeki Fransız işgaline karşı 21 Ocak 1920’de başlayarak 22 gün süren bu kutlu direniş Anadolu’nun dört bir yanına ümit ve emsal olarak akabinde Kurtuluş Savaşının da zaferle sonuçlanmasına  vesile olmuştur.

Kalesinde istiklalin ifadesi olarak dalgalanan ay yıldızlı Bayrağın, işgalci zalimlerce indirilmesi karşısında; başta Rıdvan Hocası, Sütçü İmam’ı, Çuhadar Ali’si, Arslan Bey’i, Senem Ayşe’si ve sayamadığımız binlerce neferiyle, canlar pahasına olağanüstü bir direniş göstererek, “İstiklal Madalyası” ve “Kahraman” unvanını almaya layık görülmüştür.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta 12 Şubata kadar süregelen şehrin düşman işgalinden kurtarılması sürecinde canlarını feda eden Kahramanmaraşlı tüm şehitlerimiz olmak üzere, ülkemizin bölünmez bütünlüğü ile milletimizin birlik ve beraberliği için canlarını feda eden gelmiş geçmiş bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle, yine bu mücadeleler sırasında yaralanan gazilerimizi saygı ve şükranla anıyor, Bugünde aynı emperyalist kuşatma ve işgal girişimlerine karşı geçmişten alınacak en büyük dersin, birlik ve beraberliğimizi milli mücadele ruhuyla muhafaza etmek olduğunun altını çizerek Kahraman şehrimizin 12 Şubat Kurtuluş Bayramının 100. yılını en içten dileklerimle kutluyorum." ifadelerini kullandı.