Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi işçileri, aile geçim indirimi (AGİ), yemek ve yol ücreti ile birlikte toplam 2 bin 825 lira aylık ücret aldığı için, geçtiğimiz günlerde başlayan görüşmelerde Hizmet-İş Sendikası zam talebiyle görüşme masasına oturmuştu.

Kanal Maraş Haber Merkezinin son dakika ulaştığı bilgiye göre; AK Partili Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan işçileri ilgilendiren toplu iş sözleşmesinde Belediye tarafından 3 bin 300 TL teklif edilince AK Parti'ye yakınlığı ile bilinen Hizmet-İş sendikası yasal olarak işyerinde greve gitme kararı aldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin çeşitli birimlerinde çalışan işçilerin, maaşlarında yeterli artış olmadığı gerekçesiyle Hizmet İş sendikası grev kararı aldı.  Grev kararını İŞKUR'A bildirdiklerini Hizmet İş Sendikası üyelerine çektiği mesaj ile bildirdi.

Grev kararı bildirilen mesajda şu ifadeler yer aldı;

Değerli işçi Arkadaşlarımız; Toplu iş sözleşmesi görüşmemiz bugün Büyükşehir Belediye Başkanı ile yapılmıştır. İşveren teklifi olarak, Tüm sosyal haklara ve yıllık ikramiye dahil aylık işçi maaşı 3300-TL Teklif edilmiştir. Sendika olarak bu teklifi kabul etmemiz söz konusu değildir ve bu teklif işçi arkadaşlarımızı asgari ücrete mahkum etmektir. Bugün itibarı ile İŞKUR'a Grev yazımızı yazmış bulunuyoruz Başkanımız Ömer ÇINAR hafta içi tüm işçi arkadaşlarımızı ziyaret ederek verilen teklif ve GREV süreci hakkında detaylı bilgilendirme yapacaktır. Bilginize sunar iyi akşamlar dileriz.