Asgari Ücret Tespit Komisyonu kararını vermeden muhalefet harekete geçti. Yeni asgari ücreti 3 bin 100 lira ilan eden Ankara ve Adana büyükşehiri, dün de çok sayıda ilçe belediyesi izlerken en düşük asgari ücreti Eskişehir 3 bin 350 TL olarak belirledi.

UZUN ZAMANDIR BEKLİYORLAR
Asgari ücret tartışmalarının devam ettiği bir süreçte AK Partili Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi işçileri kendilerine yapılacak zammı bekliyor. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin en düşük işçi ücretini 3 bin 350 liraya çıkarttığı açıklamalarının ardından uzun süredir zam bekleyen işçiler, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'ün yeni yıl öncesi müjde verip veremeyeceği merak konusu oldu. İşçiler sendikalarının verdiği ücret teklifi üzerinden pazarlık yapılarak zam kararlarının açıklanmasını istiyor.

BİZİM BÜYÜKŞEHİR NE YAPACAK?
AK Partili Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin ne yapacağı henüz bilinmiyor. Koronavirüs salgını nedeniyle çalışanlarına en çok sahip çıkılması gereken dönemde Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen kadar olabilecek mi? Güngör, işçilerini pandemide asgari ücretin ne kadar olacağını açıklamazken, hükümetin açıklayacağı rakamla aynı olacağı iddia ediliyor.

120 LİRA ZAM TEKLİF EDİLMİŞTİ
Sendikalar ile Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör arasında geçen kıyasıya pazarlık sonucunda Hizmet İş sendikasının istediği: “120 TL ve ilave %14 ücret zammı artışı, üst yevmiye alanlara ise %16 ücret zammı” Güngör tarafından ret edilmişti.