Göreve gelir gelmez, Daire Başkanı, Müdür, Şef, Memur, İşçi ayırtmaksızın kıyım yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün memurlara ödenen sosyal denge ücretini kesmesi ile memurlar birbiri arkasına komşu Büyükşehirler'e gitmek için müracaat ettikleri iddia edildi.

İddiayı güçlendiren en büyük delil ise Gaziantep Büyükşehir Belediyesinde çalışan bir zabıta veya itfaiye eri'nin, Kahramanmaraş’ta ki meslektaşına göre 2 bin TL fazla para alması belirtiliyor. 

Hal böyle olunca “Kim ne yapmış? Kim kime sosyal medyadan yazmış? Kimin kimde alacağı var?” gibi içi dolmayan sebeplerden ötürü zabıtalar veya itfaiye erlerinin ve belediye personellerinin tamamına yakını mutsuz oldukları, aleyhte yazı paylaşan veya belediye hakkında eleştiri bir haber veya yazı olduğunda begeni yapan kişilere yönelik dahi cezai işlem uygulandığı, bu durumdan mutsuz olan memurların ise Gaziantep Büyükşehir Belediyesine geçmek için müracaat ettiği öne sürüldü.

Konu hakkında ise Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinden kamuoyuna bir açıklama yapılıp yapılmayacağı ise merak konusu oldu.