Akbel Toprak Ürünleri Temizlik Hizmetleri Taşımacılık Matbaa Tanıtım Basın Yayın Ajans Organizasyon İnşaat Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin yetkillendirdiği YESELSAN İle Hizmet İş Sendikası arasında Kahramanmaraş'ta binlerce çalışanı ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde daha önce atanan arabulucu aşamasından da sonuç alınamamış, uyuşmazlık zaptı tutulmuş, görüşmelerin tıkanması üzerine Hizmet İş Sendikası Genel Yönetim Kurulu Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan işçiler adına grev yapma kararı aldığını bildirdi.

GERİ ADIM ATILACAK MI?

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ile Hizmet İş sendikası arasında tıkanan görüşme sonucunda alınan grev kararında kim geri adım atacak? Emekçiler, ''uğradıkları haksızlıkların giderilmesini ve daha iyi şartlar altına imza atmak istediklerini dile getirerek geri adım atıp atmayacaklarını dile getirmiş, sonucu ne olursa olsun hakkımızı istiyoruz, verilen rakam komik olduğu kadar biz işçilerin magduriyetine yol açacak teklifte bulunmaları adalet terazisinin düzgün olmadığının göstergesi'' ifadelerini kullanmışlardı.

İLAN SONUNDA GREV YAPILACAK MI?

Hizmet İş Sendikası Yönetim Kurulunun Grev kararını ilana çıkartmasından sonra işçilere greve gidip gitmeyecekleri sorulacak, verilecek çoğunluk oylaması sonucunda greve gidip gidilmeyeceği belli olacak. Bir çok işçi kesimiyle yaptığımız görüşmede şunları söylediler; ''Büyükşehir Belediyesinin verdiği her şey dahil rakam 3.400 TLŞ olup elimize asgari ücret veya az bir para geçecek. Bu ekonomik şartlarda bu paraya geçim şartları nasıl olacak. Magduriyetimizin giderilmesi için Sendikamızın aldığı karar doğrultusunda grev kararı çıkması ve greve gitmek yönünde oy kullanacağız''