Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan işçileri yakından ilgilendiren Toplu İş Sözleşmelerinin üçüncü oturumu Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası bugün yeniden masaya oturuyor.

Hizmet-İş Sendikası ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı Akbel A.Ş. şirketi arasında 29.09.2020 tarihinde başlayan ve 2841 işçiyi kapsayacak olan toplu iş sözleşmesi müzakere görüşmelerinde anlaşma sağlanamamıştı. Bu nedenle toplu iş sözleşmemde kanuni süreç olarak arabulucu safhası yapılmış ve buradan da sonuç alınamayıp, 29.01.2021 tarihinde Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün işçilere en düşük maaş alanlara tüm sosyal haklar ve ikramiye dâhil 3 bin 300 TL verilen zam teklifi de Hizmet İş sendikası tarafından kabul edilmemişti.

Hizmet İş Sendikası tarafından, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin işçilere verilen zam teklifi kabul edilmeyip greve gitme kararı alınmıştı.

Grev kararı sonrası, bugün (16.03.2021 Salı) saat 14:00'te Hizmet İş Sendikesı ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi son kez masaya oturacak. İşçileri yakından ilgilendiren toplantıda nasıl bir anlaşma çıkacak? Büyükşehir Belediyesi Hizmet İş'in zam teklifini kabul edecek mi? Anlaşma sağlanmaz ise greve gidilecek mi?

Toplantı sonrası tüm detayları Kanal Maraş'ta takip edebilirsiniz.