Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin 29.12.2020 tarihli 10 adet okul enkaz satışı ihalesi yapılmış ve 1milyon 110 bin TL bedel ile M.K de kalmış, gündeme getirilen haber sonrası kendini haber sitesi sanan bir yerel site, haberimizi yalanlamaya yeltenmiş, ama yaptığı haber ile gülünç duruma düşmüştür.

İHALEYİ ALAN FİRMA SÖZLEŞME İMZALAMAMIŞTIR

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi 10 adet okul enkaz satış ihalesini alan firmayı sözleşme yapmak üzere çağırmasına rağmen ihaleyi alan firma sözleşmeyi hala imzalamamıştır. Okul binalarındaki hurda malzemelerin gizlice ‘’kirli eller’’ tarafından sökülerek takriben 4-5 TIR malzemenin İskenderun’a götürülerek satıldığı iddia edilirken, ihaleyi alan firma-kişi eğer sözleşme imzalamış olsa idi sökülen malzemelerin ihaleyi alan firmanın söktüğü belirtilerek kamuoyuna bu yönde açıklama yapılacağı öne sürüldü.

BELEDİYE İÇERİSİNDE Mİ YOKSA DIŞARIDAN BİRİLERİNE Mİ YAPTIRILMIŞTIR?

Haber kaynaklarımızdan edindiğimiz bilgilere göre, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı okul enkaz ihalesinden sonra okullardaki bilumum para eden demir aksamı, kalorifer petekleri, kalorifer kazanı, demir korkuluklar, pencereler, kapılar, kimler tarafından söküldüğü veya söktürüldüğü ile ilgili gece mesai yaptığı, bu işlerin belediye içerisinde mi yoksa dışarıdan destekli bir çıkar şebekesi mi olduğunu ortaya çıkarmak adına soruşturma yaptığı belirtildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün ise, ''bu olayın aydınlığa kavuşturulması için talimat verdiği ve çok kızgın olduğu, kimlerin parmağı varsa belediye içerisinde barınamaz diye çıkıştığı gözünün yaşına bakmam dediği'' öne sürüldü.

KİM VEYA KİMLER BU İŞİN İÇİNDE?

Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı tarafından bu konu ile ilgili hala net bir açıklama yapılmaması kamuoyunda türlü dedikodulara yol açarken, bir an önce yıkılacak okullardaki enkaz olayı ile ilgili ihaleyi alan firmanın daha sözleşme imzalamadan okullardaki para eden tüm demir aksamı malzemelerin kim veya kimler tarafından yapıldığı ve kimlerin bu işte parmağı olduğunun ortaya çıkarılmasının ve açıklanmasının beklendiği belirtildi.