Kahramanmaraş Barosu’nun 4 Temmuz Pazar günü gerçekleştirilmesi planlanan başkanlık seçimi için çalışmalar son safhaya gelmiş durumda.

Başkan adaylarından Av. Sinan Ölker gerçekleşecek olan başkanlık seçimine yönelik kendi sosyal medya hesabı ınstagram'dan yazılı bir açıklama yaptı.

Geçen dönemde aday olan Av.Sinan Olker seçimi bir kaç oy farkla kıl payı kaybetmişti. Yogun bir seçim çalışması gerçekleştiren Başkan adayı Ölker açıklamasında şunları söyledi:

"12 Mayıs 1949 yılında 11 meslek büyüğümüzün emek ve katkısıyla kurulan ve bugüne kadar Kahramanmaraşlı avukatların mesleklerini yüceltmek ve demokrasi çatısı altında kenetlenmesini sağlamak için güçlü bir kurum haline gelen baromuzdan, bayrağı devralmak ve baro kurumsal kimliğine yaraşır şekilde emek ve katkılarımızı sunmak üzere çalışmalarımıza devam etmekteyiz.

1969 yılında kurulan Türkiye Barolar Birliği, ortak ve evrensel olan hukuki değerlere katkıda bulunmaya, barolarımızı ve mesleğimizi bugün bulunduğu düzeyden çok daha yüksek bir konuma getirmeye, avukatlık mesleğinin kalitesini daha da yükseltmeye çalışmaktadır" dedi.

Avukatlık mesleğini her koşulda korumak ve geliştirmeyi amaçlayacaklarının söyleyen Ölker: “Biz de bu topluluk çatısı altında, hukuk iradesini daha da güçlendirmek, hukuk devleti ve yargı bağımsızlığına yönelen saldırılara kayıtsız kalmamak ve avukatlık mesleğini her koşulda korumak ve geliştirmek amacındayız. Baromuz, zorunlu olan hukuk devleti ilkesini her daim korumaya çalışan bir meslek örgütü olarak cesaretle çalışmak zorundadır. Avukatlık mesleğinin itibarı ve baromuzun gücü yine bu cesaret ve meslektaşlarımızın mücadelesi sonucu kazanılmıştır. Bugünkü haklarımız, geçmişteki hukuki mücadeleler ve meslektaşlarımızın onurlu duruşu sayesindedir. Bu mücadelenin ve onurlu duruşun geleceğe taşınması da bugün verilecek mücadele ve çalışmaya bağlıdır. Kazanılmış tüm hukuki haklarımıza sahip çıkmak ve bu kazanımlara yenilerini eklemek ancak baroların saygın duruşu ve çalışmalarıyla mümkün olabilecektir.” ifadelerine yer verdi.

Adliye koridorlarında yan yana, dışarıda ise bir telefon kadar uzakta olacaklarını belirten Ölker: “Değerli Meslektaşlarım, Kahramanmaraş Barosu’na saygın bir duruş kazandırabilecek, mücadeleden korkmayan, avukatlık kimliğinden müstakil davranmayacak, kurumsallığın baro ile meslektaşlarımız arasına set çekmek olmadığının bilinciyle hareket edecek, adliye koridorlarında meslektaşlarıyla yan yana, dışarıda bir telefon kadar uzaklıkta olacak, komisyonları ve gençlik meclisiyle birlikte aktif ve katılımcı bir şekilde çalışacak bir baro başkanı ve yönetimi için desteklerinizi bekliyoruz.

Avukatlık mesleğinin hak ettiği itibarın tesis edildiği, genç meslektaşlarımızın sorunlarının çözüldüğü, meslek içi dayanışmanın gerçek anlamıyla yaşandığı ve toplumsal şiddeti durdurabileceğimiz güzel günlerde birlikte çalışmak dileğiyle.” açıklamasında bulundu.