Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesine bağlı Bostanlı mahalle sakinleri, uzun süredir çözülmeyen yol problemi nedeniyle Andırın Belediyesine tepki gösterdi. Hem yol sorunu hem de hizmet eksikliği problemleri nedeniyle uzun süredir sorun yaşayan mahalle sakinleri, Andırın Belediye Başkanı Ahmet Doğan’ın seçimden önce vermiş olduğu sözleri en kısa sürede yerine getirmesini beklediklerini söyledi.

Her geçen gün artan nüfusuna rağmen bir süredir Andırın'ın Bostanlı Mahallesi’nde hizmet eksikliği ve yol sorunu yaşanıyor.

Bostanlı Camii İmamı Musa Çalık: "Mahallemizin toprak yolllarını biraz yerini yaptılar. Yapmadıkları yerleride yaptık diye gösterip siyaset yapıyorlar.  Bunu vatandaşlar bilmiyor. Yapılan yerleri gösteriyorlar yapılmayan yerleri göstermiyorlar. Her yağmurda buraları sel alıyor. Her yağmurda belediyeden ekipler geliyor. Siyasetçiler yapacağız diyorlar, tamam diyaorlar kandırıyorlar." dedi.

Bostanlı Mahallesi sakinlerinden Osman Amca: "Derdimiz çok. Mahallemize hiçbir hizmet gelmiyor. Seçim zamanı yüzde 70 yüzde 80 oy çıkıyor hükümete, hizmete gelince en gerideyiz. Muhtarımız yetkililere sorunlarımızı duyurunca baskı geliyormuş.  Mahalleli olarak bizde muhtara kızıyoruz neden hizmet gelmiyor, neden çalışmıyorsun diye. Muhtarımız mahallenin sorunlarını dile getirdiği zaman suç oluyor demek ki. 21. yüzyılda tozların içinde geziyoruz." şeklinde konuştu.

Bostanlı Mahallesi sakinlerinden Resul Adaklı: "Yerel yönetimlerden şikayetçiyiz. Biz unutulduğumuzu düşünüyoruz. Tozdan topraktan arabalarla geçemiyoruz. Acaba geçtiğimiz zaman evlerin üzerine toz gidiyor. Muhtarımız yerel yönetimlerin yanına gidiyor ama ilgilenen yok. Dün Andırın Belediye Başkanı dün gelip köyün girişinden drone uçurdu akşam izledik. Büyükşehir Belediyesin'nin yapmış olduğu asfaltı çekmiş, onları yayınlamış. Dün biz konuştuk, yapılmayan yerlerede gittiniz mi diye sorduk, gittik dedi. Ben isterdim ki Bostanlı Mahallesine gittik, böyle bir sorun var Bostanlı'da millet artık sesini duyurmaya başladı, biz yapılan yerleri de çektik yapılmayan yerleri de çektik yorum sizindir demesini beklerdim. Belediye başkanımız cahil değil, bunu beklerdim. Bostanlı'nın yolunun beşte birlik yeri yapılıpta her yer yapılmış gibi göstermek çok yanlış." ifadelerini kullandı.

Bostanlı Mahallesi sakinlerinden Habip Adaklı: "Yollardan çıkan tozlardan ne yemek yiyebiliyoruz, ne çay içebiliyoruz, ne de birşey kurutabiliyoruz. Bir araç geçtiği zaman her yer toz duman oluyor. Yetkililerden bir anevvel çözüm istiyoruz." dedi.

Bostanlı Mahallesi sakinlerinden Tufan Yüksek ise: "Yerel yöneticilerden çözüm bekliyoruz. Başka yerlere kızgınlığımız yok. Andırın belediye Başkanı Ahmet Doğan gelsin halkla yüzyüze görüşsün. Buralarda çekim yapıpta hertarafı yaptık diye kimseyi kandırmasın." diye konuştu.