Göreve gelir gelmez büyük bir titizlik ile kadrolaşma yoluna giden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün prensleri tek tek görevi bırakıyor. Kötü yönetim, kinci yaklaşım ile belediyede bir tek bürokrat barındırmayan yapının son kurbanı ise AKBEL Genel Müdürü olan emekli Vali Ahmet Çınar oldu. Uzun süredir, Akbel A.Ş Genel Müdürü olarak görev yapan Muhammet Tanrıverdi görevden alınarak yerine Göksun Doğumlu Emekli Vali Ahmet Çınar getirilmişti. Kanal Maraş haber merkezinin ulaştığı son dakika bilgisine göre Çınar’ın odasını topladığı ve Hanifi Öksuz’ün Aydın’da ki fabrikasında işe başlayacağı önü sürüldü.

TAMAM BİZ HABERİ HATALI YAPIYORUZ, KABUL ETTİK, PEKİ PRENSLERİN NİYE GİDİYOR?

Her fırsatta basının algı yaptığını öne süren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün, kafasındaki şaşalı belediye şeması bir türlü oturmadı. Şehrin öz evlatlarına kıyıp yerine şehir dışından getirdiği belediye bürokratlarının kısa bir zaman dilimi içerisinde tek tek görevlerini bırakması ise akılarda soru işareti bıraktı.

PEKİ NEDEN İSTİFA ETTİ?

Göksun Doğumlu Emekli Vali Ahmet Çınar’ın yakın çevresine; “Güya AKBEL Genel Müdürüyüm ama iki kişiyi işe alamıyorum. Böyle olmaz, bazı şeylerin yönetimi bende olmayacaksa burada olmamın da bir anlamı yok” dediği öne sürüldü.

DAİRE BAŞKANLARI GÖREVDEN ALINACAKLARINI BASINDAN ÖĞRENDİ

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün göreve gelir gelmez kindar bir anlayış güttüğü ve bunun eseri olarak istifaların geldiği öne sürülmüştü. Ayrıca bazı daire başkanlarının ise görevden alınacaklarını basının yaptığı haberlerden öğrenmesi ise Güngör yönetimine bakışı açısını 180 derece tersine çevirdi. Yani belediyeyi uçurması gereken ve belediyeciliğin kitabını yazmış biri olarak lansedilen Güngör’ün baskıcı ve totaliter bir yapı ile yönetim sergilemesi başarıyı ise yüzde 98 oranında düşürdü.

GÖREVE GELENLER NEDEN KISA BİR ZAMAN İÇİNDE GÖREVİ BIRAKIYOR?

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'ün göreve getirdiği bürokratlar neden görevi bırakıyor? Kamuoyunda artık Hayrettin Güngör'e güvensizliğin had safhada olduğu konuşulurken, son olarak AKBEL Genel Müdürü olarak atadığı Ahmet Çınar'ın da görevi bıraktığı ve odasındaki şahsi eşyalarını topladığı iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Her gelenin kısa bir zaman içerisinde görevini bırakması karşısında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinde bir nevi başıbozukluğun olduğu ve hiç bir yöneticinin ve çalışanın mutlu olmadığı bu durumda yapılacak her türlü hizmetlerin aksamasına ve yeni projelerin ortaya konulup uygulanmamasına yol açacağı kamuoyunda en çok konuşulan konuların başında gelmeye başlandı.