Kentin otopark sorununu çözmek için önemli adımlar atan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, bu kez de yıkılan eski Emniyet Müdürlüğü binasının olduğu yere kent meydanı ve katlı otopark yapmak için başlanan çalışmalar sürüyor.

Milli İrade Meydanı olarak adlandırılan alanda yapılacak çalışmalarla toplam 14 bin metrekare alanı kaplayacak, 700 metrekare yeme-içme alanı ve 250 metrekare ticari alanının yanı sıra 2200 metrekare yeşil alanı da içinde bulunduracak. 350 araç kapasiteli 3 katlı yeraltı otoparkı ile birlikte 4500 metrekare gösteri ve toplanma alanıyla önemli bir dinlenme meydanı haline gelecek.

Büyükşehir Belediyesi Etüd ve Projeler Dairesi Başkanlığı kontrolünde yapımına devam eden Milli İrade Meydanı ve katlı otopark hem merkezi yönden trafiği rahatlatacak hem de kullanım yönünden kent halkına rahat hizmet verecek.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Etüd ve Projeler Dairesi Başkanı Mustafa Aksel Abacıoğlu gazetecilere yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"Milli İrade Meydanı'ndayız artık başkanımızın seçim öncesi verdiği vaatin projesinde sona doğru yaklaşmaktayız. Buranın diğer otoparklarımızla beraber Arasa Otopark, Milli İrade Meydanı otoparkı ve Yenişehir otoparkımızın üst katımızın ilaveleriyle beraber iki katı bir araç hacmine sahip olmuştur. Yani depolama dediğimiz kapasite yükselmiş olacak. Bununla beraber Büyükşehir Belediye Başkanımızın bize verdiği talimatla şehir içerisindeki trafik planı dışarıda çepel ve ring şeklinde yolların oluşturulması, köprülü kavşakların bir ağ ile bağlanmasıydı. Tabii, Sünbüllü Yolu, Abdulhamithan, Ulu Camii gibi bu hatları biz bağladık. Kuzey Çevre yoluyla bunların bir entegresi devam edecek. Ve şuan bulunduğum yer itibariyle Arasa Otopark sonrası ve Milli İrade meydanı otoparkındayız. Bu planlamarın diğer etepların sonuncusundayız. İnşallah, başkanımızın bize verdiği talimatla burayı yakın zamanda otoparkını açıyoruz ve 350 araçlık otoparklı kapasiteli daha kazandırmış olacağız. 

Sosyal yaşam içerisinde camii ve camiiden çıkan insanların dinlenebileceği kış bahçeli dediğimiz pergoleli alanlar ve yukarıdaki kafe alanlarıyla beraber ve başkanımızın verdiği planlarıda öngürdük. Caminin kapasitesi 850 kişiliktir. Bu kapasite dışarıya doğru yansıdığı zaman özel günlerde örneğin; Kandil Gecesi ve Cuma Günleri gibi camiiden taşan cemaat tüm meydana taşmış olacak. Ve böylelikle çok bir ciddi bir cemaat kapasitesi olacak yaklaşık 10 bin kişi rahat bulmuş olacağız."