Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç yerel ve ulusal gündemle ilgili basın toplantısı düzenledi.

Öztunç, tarihi Kahramanmaraş kalesinde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, vatandaşların sorunlarını dinlemek için her yeri karış karış gezdiklerini belirterek, sorunlara karşı çözüm önerileri sunmak istediklerini söyledi.

HAYRETTİN GÜNGÖR'ÜN KAYIP VAATLERİ

CHP'li Öztunç, büyük vaatlerle göreve gelen AK Partili Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'ün sınıfta kaldığını ve seçim döneminde Kahramanmaraşlılara verdiği projelerinin çoğunu unuttuğunu söyleyerek yapılmayan vaatlerin bazılarını kamuoyuna gazeteciler aracılığıyla gösterdi.

ZAM ADAM GÜNGÖR VAATLERİNİ UNUTTU

Büyükşehir Belediye Başkanı Güngör'ün seçimden önce indirim vaatleri yaptığını dile getiren ve seçimden sonra vatandaşa verdiği sözleri unutarak indirim yapmak yerine su faturalarına zam yaptığını söyleyen Ali Öztunç ''AK Parti demek zam demektir' sözleriyle sert yüklendi.

KENTİN STADYUM SORUNU

Her seçim öncesi Kahramanmaraş'a stadyum sözü verildiğini ancak hiçbir gelişme olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

"AK Parti her seçim öncesinde Kahramanmaraş'a stadyum sözü veriyor. Fakat Kahramanmaraş'a stadyum yapmak yerine Kahramanmaraşspor'un maçlarını Osmaniye'de yapıyorlar. Maçların Osmaniye’de oynaması utançtır. Ben bunları konuşunca troller sosyal medya üzerinden yazıyorlar. İstediğiniz kadar yazın. Kahramanmaraşlı herşeyin farkında. Kahramamanmaraşspor'un maçları Osmaniye'de oynatılma kararı alınınca Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'e yalvarıyorlar. Yahu bu memleket Fatma Şahin'e mecbur bırakılır mı? Ayıptır..."

KAHRAMANMARAŞ DEPREME HAZIR MI?

CHP'li Öztunç, Doğu Anadolu Fay Hattı'nın Maraş bölümünde 500 yıldır birikmiş bir enerji olduğunu belirterek "Kahramanmaraş depreme ne kadar hazır?" diye sordu.

NURHAK'A YAPILAN YARDIMLAR

Kahramanmaraş'ın Nurhak İlçesi'ne Büyükşehir Belediyesi'nin yapmadığı yardımları Hatay, İzmir ve İstanbul Büyükşehir Belediyelerinin yaptığına dikkat çeken Öztunç, Hayrettin Güngör'ü eleştirdi.

SEÇİM BARAJI TARTIŞMASI

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin hafta içinde “Cumhur İttifakı’nın baraj kararı yüzde 7 olarak tescillendi” açıklamasının ardından, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç'tan da seçim barajı açıklaması geldi.

Öztunç, "Bu düzenleme MHP ve Bahçeli için yapılıyor. MHP'nin oy oranı çok düştü, o yüzden bu düzenlemeyi istediler. Bizim için fark etmez. Baraj isterlerse 5 olabilir. Biz ittifak olarak iktidara geleceğimiz için kaç yaparlarsa yapsınlar" dedi.

ADAY OLACAK MI?

31 Mart 2024 seçimlerinde "aday olacak mısınız?" sorusuna Öztunç, "Bu yönetim böyle oldukça Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağım" cevabını verdi.