Kahramanmaraş iline bağlı ilçelere korucu alımı ilanları yayımlandı. Onikişubat Kaymakamlığı, Afşin Kaymakamlığı ve Nurhak Kaymakamlığı tarafından yayımlanan güvenlik korucusu alımı ilanlarına göre toplam 38 kişi istihdam edilecek. Her 3 duyuruya da başvurular Eylül ayında sona erecek.

Onikişubat Kaymakamlığı mülki sınırları içinde Döngele Mahallesine 7, Suçatı Mahallesine 4 olmak üzere toplam 11 Güvenlik Korucusu alımı yapacak. Nurhak ilçesine Ullar ve Karşıyaka mahallelerinde 6, Tatlar ve Yeni Mahallelerinde 6 olmak üzere toplam 12 korucu alınacak. Afşin Kaymakamlığı Arıtaş ve Tanır Mahallelerine toplam 15 güvenlik korucusu alacak.

Güvenlik korucusu olabilmek için yukarıda belirtilen mahalle ve köylerde en az 1 yıldır ikamet ediyor olmak gerekiyor. Ayrıca okuryazar olmak, 40 yaşını tamamlamamış olmak şartları aranıyor. Bazı ilçeler bu şartı 30 olarak ilan etse de yeterli başvuru gelmemesi durumunda bu yaş şartı 38’e kadar esnetiliyor

Onikişubat Kaymakamlığı için son başvuru tarihi 11 Eylül olacak. Nurhak Kaymakamlığı başvuru tarihleri 27 Ağustos 2018 Pazartesi günü ile 10 Eylül 2018 Pazartesi günleri arasında alınacak şekilde ilan edildi. Afşin Kaymakamlığı başvuru tarihlerini internet sitesinden ilan etmedi. Adaylar başvurularını Kaymakamlık veya İlçe Jandarma Komutanlıklarına yapacak.