2017-2018 eğitim öğretim yılının başlamasına kısa bir süre kala servis ücretlerinde artış yaşandı. Bölgede en ucuz taşımacılığı yapan Kahramanmaraş’ta servis ücretlerine, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin aldığı karar ile yüzde 10 zam geldi.

Konu hakkında bir açıklama yapan Kahramanmaraş Öğrenci Serviscileri Derneği (KOSDER) Başkanı Fahri Tiyekli, 2017-2018 öğretim yılı tüm müdürlerimize, tüm öğretmenlerimize tüm velilerimize, tüm öğrencilerimize ve tüm servisçi arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diledi. Yapılan zam miktarının 2014 yılından bu yana beklenilen bir zam olduğunu belirten Tiyekli: “2014 yılından bu yana servis ücretlerine zam almıyorduk. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin açıkladığı yeni zam tarifesine göre servis ücretlerine yüzde 10 civarında zam geldi” dedi.

ÇEVRE İLLERDEN YİNE UCUZ
Yapılan zam miktarına rağmen Kahramanmaraş’ta yine ucuz olduğuna değinen Tiyekli şöyle konuştu: “Bizim çevre illerimizin servis ücretleri Adana’da 165 TL, Gaziantep 130 TL, Kayseri 140 TL, Sivas150 TL, bizim burada ise 0-3 KM 110 TL, 4-6 KM 115 TL, 7-10 KM 120 TL, 11-15 KM 130 TL’dir. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Trafik Şube Müdürü Arif Gürbüz’e teşekkür ederim. Bize verdikleri seminer çok işimize yaradı”

BİZ SADECE TAŞIMA YAPARIZ
İstanbul Ümraniye’de meydana gelen olayla alakalı konuşan Tiyekli: “Bizim menfi ve münferit bu olaylar ile ilgili bir alakamız yoktur. Biz Kahramanmaraş olarak Türkiye’de ilk defa yapılan havuz sistemi çalışmamız var. Bizim menfaat ile para ve pul ile bir işimiz yoktur. Sadece burada geleceğimiz olan öğrencilerimizi huzurlu, güvenli, sağlıklı saatli götürüp- getirmek ile mükellefiz” şeklinde konuştu.

EĞİTİM ALIYORUZ
Servis şoförlarının sürekli eğitim aldığını belirten Tiyekli son olarak şöyle konuştu: “Geleceğimiz olan çocuklarımızı geleceğe taşıyoruz. Her geçen yıl yenilenen araç filomuz ile yenilenen araçlarımız ile büyüyoruz. Şoförlarımız’ı her geçen gün eğitime tabi tutuyoruz. Dernek binasında da şoför arkadaşlarımız ile her gün çalışmalar yapıyoruz.”