Kahramanmaraşspor'un hali hazırda müsabakalarını oynadığı Kahramanmaraş 12 Şubat Stadyumu ile ilgili alınan yıkım kararına ilişkin Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz, Kahramanmaraşspor'a yazı gönderdi.

Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından gönderilen yazıda;

"Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırım İşletmeler Genel Müdürlüğünün 10.06.2021 tarih ve E-46081268-100-494215 sayılı yazısı ile İl Müdürlüğümüze bağlı 12 Şubat Stadyumu'nun yıkımına karar verildiğinden 2021-2022 futbol sezonu için stadyum kullanımı ile ilgili talebiniz karşılanamamaktadır. Bilgilerinize rica ederim." ifadelerine yer verildi.

NELER OLMUŞTU?

Kahramanmaraş gündemine bomba gibi bir iddia düştü. Geceden bu yana bu iddia çok konuşuldu. Gerek sosyal medya gerek tüm herkes bu iddiayı konuştu.

Kahramanmaraş 12 Şubat Stadyumu'nun yıkılma kararı aldığını bildirilmesiyle adeta kentte deprem etkisi yarattı.

Bizde Kanal Maraş olarak 7 sezondur başkanlık görevini yürüten Fatih Mehmet Ceyhan ile telefon görüşmesi yaptık.

Ceyhan şunları dile getirdi:

"Spor il müdürü Cemil Boz arıyor bizi, onun suçu yok o bir bürokrat, diyor ki; ''12 Şubat stadyumu yıkılacak, maçları nerden oynayacaksınız, bize söyleyin'' şakamı yapıyorsunuz dedim. Kaldı ki, Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün 12 Şubat Stadyumunda 29 Mart 2021 tarihinde maç oynanabilir resmi yazısı verdiği ortada iken bize liglerin başlamasına sayılı günler kalmışken 12 Şubat stadyumunun yıkılacağını ve verilmeyeceğini söyleyen bir Müdüre ne diyeyim ki, Hanefi Mahçiçek stadyumu veya Batı park stadyumunda oynayalım desek nasıl hazırlayacaksınız. Anladım ki Kahramanmaraşspor kimsenin umurunda değil. Yaklaşık 6 sene önce depreme dayanıklı hale getirmek için güçlendirme yapılan stadyumda maçların oynanmasına izin vermeyenler bu takımı bu şehirde istemiyorlar demektir."

Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 29.03.2021 tarihinde stadyumda müsabakaların oynanmasında bir engel olmadığını belirtildiği görülüyor;

"İlgili yazı gereği, 2021-2022 futbol sezonunda resmi müsabakalarda, Türkiye müsabakalarında ve hazırlık müsabakalarında Türkiye Futbol Federasyonu'nun belirlediği tarihlerde 12 Şubat Stadyumunda oynamanız İl Müdürlüğümüzce uygun görülmüştür. Gereğini rica ederim."

SOSYAL MEDYADA TARAFLAR İSYAN ETTİ

Fatih Mehmet Ceyhan'ın kararı sonrası kırmızı-beyazlı kulübün taraftarları da sosyal medyada tepkilerini dile getirdi. Kahramanmaraşspor taraftarları sosyal medyada "Sahipsiz Kahramanmaraşspor" etiketiyle paylaşımlar yaparak konuyu gündemine taşıdı.