Dulkadiroğlu Muhtarlar Derneğinin toplantısında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün Kanal Maraş Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaaslan’ın ve Kanal Maraş Ekibinin salonda bulunması sebebi ile salona girmeyeceğini bildirmesi ve bunu Mustafa Karaaslan'a telefon ile ileten Dernek Başkanı Resul Arslanhan'ın ricası üzerine olaya çok büyük sert tepki göstererek salona hitaben tepkisini dile getirdi. Gelişen olaylar sonrasında İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Çabukel'de olaya kayıtsız kalmadı. Toplantı sonrasında Kanal Maraş'ı ziyaret eden Çabukel gösterilen bu tutumun çok yanlış olduğunu dile getirdi. 

Başkan Çabukel konuşmasında şu ifadelere yer verdi, 

"İlk başta sizin mikrofonu alıp çıkarken söylediğiniz şey bende inanılmaz bir soğuk duş etkisi yarattı ve çok üzüldüm. Bir basına sansür nasıl yapılabilir, anayasal bir hak basın olmak, herhangi bir konuyu haberleştirmek basın hürriyetidir. Nitekim siz oraya davetli olarak gitmişsiniz, o davetli mekana Büyükşehir Belediye Başkanı siz o salonda olduğunuz için girmiyor ve daha sonra sizin oradan çıkmanız için birkaç kişiye telefon ettiriyor. Bu çok ayıp, üslupsuz bir davranış.

Ben Kahramanmaraş'ın kültürünü bilmeyen, Kahramanmaraş insanını tanımayan, Kahramanmaraş'ın sorunlarını biz iki buçuk yıl sonra öğrendik, bundan sonra Kahramanmaraş'a gereken hizmeti yapabiliriz diyen bir insandan görüyoruz ki Büyükşehir Belediye Başkanı olmaz. Sizin bu olayınızdan sonra ben çok üzüldüm, o içeride de soğuk duş etkisi yarattı. Sizden sonra sayın Güngör geldi, oturdu ve konuşma da yaptı. Akabinde çıkarken de ben kendisini durdurdum. Sayın başkan dün Fatmalı mahallesine gittik. Orada bir su sorunu var, oradaki vatandaşların evlerine su gitmiyormuş, bilginiz var mı bilmiyorum ama bu konuda bir şey yapmanızı istiyor vatandaşlarımız dedim. Bana dedi ki size yaptığının bir benzerini 'Siz temsil makamındasınız, öyle giderek olmaz bu iş' dedi. Öyle bir belediye başkanıyla karşı karşıyayız ki tam bir manipülatif konuşmalar.

Biz kendisinden defaten randevu istedik vermedi. Sonrasında arkadaşlarımız genel merkez vasıtasıyla, kendilerinin genel merkezi vasıtasıyla istediler. Ona da vermedi. Nitekim bugün de yaşadığımız olaydan sonra ben çevirdim ve bunu söyledim. Büyükşehir Belediye Başkanı şunu bilsin, biz siyasi partiler vatandaşı temsil ederiz, vatandaşın sorunlarını dile getiririz, o sorunları   bizatihi iletiriz. Basın da aynı şekilde hem vatandaşın sorunlarını hem de diğer insanların yani siyasiler Büyükşehir Belediye Başkanı’da da dahil herkesin sorununu haberleştirir, insanların bilinçlenmesini, onları bilgilendirmek amacıyla bu işi yaparlar.

Bu anlamda sayın Güngör'e buradan bir hatırlatma yapmak istiyorum. Sayın Kanal Maraş'a, Mustafa Karaaslan'a yapılan bu hareket dolayısıyla kendisini kınıyorum. Ancak daha da öteye geçip şunu söylemek istiyorum. Bakın bu insan Kahramanmaraş'ta yaşıyor, Kahramanmaraş'ta yaşayacak ve muhtemelen Kahramanmaraş'ta ölecek. Ben Kahramanmaraş'ta yaşıyorum, Kahramanmaraş'ta yaşayacağım ve muhtemelen Kahramanmaraş'ta öleceğim. Siz Kahramanmaraş'ta yaşıyorsunuz, iki yıl sonra burayı terk edeceksiniz. Onun için bu insanlara zarar veremezsiniz, böyle bir hakkınız yok. Kurumsal nezaketi kendi nezaketsizliğinize kurban edemezsiniz. Buradan sizi uyarıyorum, lütfen kendinize gelin, kendinize çeki düzen verin" ifadelerini kullandı.