Kanal Maraş'ta yayınlanan ve sunuculuğunu Mustafa Karaaslan’ın yaptığı ‘Gün Ortası’ programının canlı yayın konuğu olan İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Ahmet Çabukel, gündeme ilişkin birbirinden önemli açıklamalarda bulundu.

Kahramanmaraş'ın sorunlarını masaya yatıran Çabukel, birbirinden önemli çözüm önerilerinde bulundu.

Programda hem şehir hem de ülke gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Çabukel, seçim vaatleri arasında yer alan projelerin yapılmadığına dikkat çekerek, Aksu Çayı, Tekke Kentsel Dönüşümü, Stadyum projesi gibi konularda Hayrettin Güngör'ün yetersiz kaldığını vurguladı.

'SORUNLARINIZI ÇÖZÜN' ÇAĞRISI

İktidara geldiklerinde Kahramanmaraş'ın tüm sorunlarını çözeceğini dile getiren Çabukel, "AK Parti yetkililerine çağrımdır; Şu son günlerinizde arap saçına dönen küçük sorunları çözün. Gerçek sorunlara hep beraber geçelim" dedi.

ALT YAPI SORUNLARI

Kahramanmaraş'ta yıllardır çözülemeyen alt yapı sorunundan dolayı belediyeye sitem eden Çabukel, "İktidara geldiğimizde bu sorunlarının tamamını çözeceğiz" mesajı verdi.

Yeni sezonda 12 Şubat Stadyumu’na çürük raporu verilmesi nedeniyle iç saha maçlarını önce Osmaniye'de sonra Adana'da oynamak zorunda kalan Kahramanmaraşspor, ligde zor günler geçirirken tepkileride beraberinde getiriyor. İYİ Parti İl Başkanı Çabukel, "Stadyum çürükse neden stad altındaki esnaflar duruyor. Oralar neden boşaltılmıyor? Onların canları tehlikede değil mi? Bilindiği üzere oranın ışıklandırma sistemi yıkılan bir stadyumunun ışıklandırılmasını getirmişler" diye konuştu.

TÜGVA TEPKİSİ

Kadrolaşma listeleri ve kamu binalarının usulsüz tahsisleriyle gündeme gelen Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) için Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyelerinin de seferber olduğu ortaya çıktı. Kahramanmaraş’ta ise 570 bin TL kira bedeli olduğu iddia edilen yurdun KHK ile TÜGVA’ya tahsis edildiği öne sürüldü. Konuyla ilgili ise İl Başkanı Çabukel bomba açıklamalar yaptı.