Kahramanmaraş'ta Büyükşehir Belediyesindeki işçilerin hakkının yendiği iddiası yine gündemde. Bu olayların ilk gününden bu yana işçilerin, hakkı yenenin yanında olduğunu dile getiren İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Ahmet Çabukel basın açıklamaların da bulunarak İşçi vatandaşların yanında olduğunu tekrardan hatırlattı.

Dün KAFUM Merkezin'de gerçekleştirilen, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan Hizmet-İş sendikası üyesi işçiler grev oylamasında bin 528 işçi evet oyu kullanarak greve gitme kararı çıkmıştı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan Hizmet-İş sendikası üyesi işçilerin aldığı grev kararı sonrası Hayrettin Güngör'e ağır bir dilde eleştirdi.

Başkan Çabukel açıklamalarında şu ifadelere yer verdi; 

"Bugün burada, belediyemizde çalışan işçi emekçi kardeşlerimizin vermiş olduğu mücadeleyi kamuoyuna duyurmaya geldik. Yine belediye içerisinde çalışan memur kardeşlerimizin haklarını, hakları yenen memur kardeşlerimizin, bir türlü kademe ilerlemesi yapılmayan memur kardeşlerimizin haklarını savunmak için bir araya geldik.

Dün duymuşsunuzdur, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan 2800 işçi kardeşimizin aldığı grev kararı neticesinde sandıklar kuruldu. Sandıklardan 1700 kişinin katılımıyla, salt çoğunluğun katılımıyla oy kullanılmaya başlandı ve oy kullanmadan sonra yüzde 92 si evet oyu vererek bugün sendikanın almış olduğu grev kararını resmen fiiliyata dökme kararı aldılar. İşçi kardeşlerimizi bu dik duruşlarından dolayı tebrik ediyorum. Kahramanmaraş'ın uzun zamanlı tarihinde görülmemiş bir güç gösterisi yapmışlardır. Bu anlamda Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinde çalışan bütün işçi kardeşlerimi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum.

"DİK DURUŞUNUZU LÜTFEN BOZMAYIN"

Dün sandık kurulmadan önceki zaman belediyenin bazı kurum müdürleri, bazı idarecileri; işçi kardeşlerimizi çağırdılar ve onlara sandığa gitmeyin dediler, baskı yaptılar. Biz size bu işi vermişiz bakın bu işi elinizden almayı biliriz dediler. İşçi kardeşlerimizi korkutmak istediler. Korkmayın kardeşlerim, korkmayın dün nasıl sandığa gittiniz hakkınızı aldınız. Orada yüzde 92 gibi bir evet çıkardınız. İnanın bana sizin bu dik duruşunuz devam ettiği sürece hak ettiğiniz gerçek maaşı da alacaksınız. Hak ettiğiniz maaş minimum, bugün net maaş 4500 TL'dir. Bu emsallere göre söylenen bir rakamdır. Gaziantep'te durum böyledir, İzmir'de durum 6000 liradır, bizim istediğimiz rakamdan 2000 lira daha yüksek alıyorlar, İstanbul'da durum 6000 lira civarlarındadır. Bu anlamda dik duruşunuzu lütfen bozmayın.

Buradan sendika yöneticilerine sesleniyorum. Lütfen siz de işçi kardeşlerimizin maaşlarını biraz yükseltin, onların taleplerini biraz yükseltin. Aranızdaki rakam farkı 2 TL kaldı. Bu bence işçi kardeşlerimize hak görülmez, reva görülmez. Lütfen siz de kendi talebinizi bu kadar güçlenmişken, işçi kardeşlerimiz bu kadar arkanızda durmuşken lütfen en az 1000 lira arttırın.

Şuanda Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin 2020 yılı bütçesi 1 milyar 200 milyon TL'ydi. İşçi kardeşlerimizin, emekçi kardeşlerimizin, belediyede çalışan personellerimizin tamamının aldığı maaşın hepsi yüzde 21'i yapmıyor arkadaşlar. Biz diyoruz ki bunu yüzde 25'e çıkartın ve bu insanların tamamının hak ettiği ücretleri ödeyin, bu insanlar zor durumda daha fazla kalmasınlar. Sizden ricamız budur lütfen bunu gerçekleştirin. 

Buradan Sayın Güngör'e sesleniyoruz. İYİ Parti olarak işçi kardeşlerimizin, belediyede çalışan memur kardeşlerimizin, hak eden zabıtalarımızın, yine hak eden diğer bütün kültür müdürlüğü dâhil bütün alanlarda çalışan kardeşlerimizin sonuna kadar yanındayız, destekçisiyiz İYİ Parti olarak dimdik ayaktayız. Onların hakkını sonuna kadar savunacağız, burada sizin karşınızda duracağız, arkadaşlarımızla birlikte hareket edeceğiz, bu konuda sizlere söz veriyoruz emekçi kardeşlerimim. Dik durun, dik duruşunuzu bozmayın. Teşekkür ediyorum, çok sağ olun" ifadelerinde buldundu.

Başkan Çabukel Belediye yönetimini eleştirerek Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'ü ağır bir dille eleştirdi.

"EĞER BU BELEDİYEYİ YÖNETEBİLİYORSANIZ YÖNETİN..."

"Buradan yine Sayın Güngör'e seslenmek istiyorum. Bakın Sayın Güngör çok iyi niyetli söylüyoruz. Eğer bu belediyeyi yönetebiliyorsanız yönetin çünkü sizden önce gelenler burayı yönettiler. İşçi kardeşlerimiz yine AK Parti'nin belediye başkanı olan Sayın Erkoç'un kapısını çaldıklarında ona ulaştılar, onunla görüştüler, dertlerini anlattılar. Kahramanmaraş'ın herhangi bir sivil toplum kuruluşu Büyükşehir Belediye Başkanının kapısını çaldığında, kapı açıldı ve dertlerini anlattılar ama siz insanlara randevu vermiyorsunuz.

"O OYLARIN HAKKINI VEREMİYORSANIZ KOLTUĞU BOŞALTIN, GELDİĞİNİZ YERE ANKARA'YA GERİ DÖNÜN"

İnsanlardan kaçmaya çalışıyorsunuz. Bu insanlar size oy verdi, bu oyu elbette savunacaklar, bu oyun hakkını elbette vermek zorundasınız. Veremiyorsanız o koltuğu boşaltın, geldiğiniz yere Ankara'ya geri dönün. Bu şehrin, Kahramanmaraş'ın evlatları bu şehre sahip çıkacaktır. Bu şehir hizmeti hak etmektedir. Kahramanmaraş siyaseten, siyasetçi olarak maalesef sahipsiz durumdadır. Biz bu şehre sahip çıkmaya çalışıyoruz. Diğer siyasetçi kardeşlerimizden de bunu talep ediyoruz. Bu şehre hep beraber sahip çıkalım. Hepimiz bu şehrin evlatlarıyız" ifadelerini kullandı.