İYİ Parti Grup Başkan Vekili Lütfü Türkkan, Kahramanmaraş ili Dulkadiroğlu ilçesinde bulunan Erkenez Çayı ve Aksu Çayında oluşan su kirliliğini sorgulayarak Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a şu soruları yönelterek cevap istedi:

"Erkenez ve Aksu çayındaki su kirliliğinin temel sebebi nedir? Kahramanmaraş ilimizin Dulkadiroğlu ilçesindeki su kirliliğine çözüm bulmak adına çalışma başlatılmış mıdır? Bölgedeki fabrika ve üretim tesislerinin neden olabilecekleri çevre ve su kirliliğine karşı alınan önlemler nelerdir? Bölgedeki fabrika ve üretim tesisleri ne sıklıkla denetim yapılmaktadır?"

"KAYGI UYANDIRMIŞTIR"

İYİ Parti Grup Başkan Vekili Türkkan ayrıca, ''Kahramanmaraş ili Dulkadiroğlu ilçesinde bulunan Erkenez Çayı ve Aksu Çayında fabrika atıklarından kaynaklandığı düşünülen su kirliliği, yöre halkını isyan etme noktasına getirmiştir. Yöre halkı, yaklaşık 20 yıldır yetkililere seslerini duyuramadıklarını, su kirliliğinin hastalıklara neden olduğunu, çaylardan yayılan kötü koku nedeniyle mahalle ve köylerini terk etmek zorunda kaldıklarını belirtmektedir.

Dulkadiroğlu ilçesindeki fabrikalardan bırakıldığı düşünülen atık su, Osmanbey, Sümer ve Aksu Mahallelerinden geçen Erkenez Çayı ve Aksu Çayı yolu ile Sır Barajı'nda gözlemlemek mümkündür. Barajda temiz suya karışan siyah su kamuoyunda kaygı uyandırmıştır.'' dedi.