Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkan Recep Tayyip Erdoğan, koronavirsle mücadele kapsamında Türkiye’nin 29 Nisan Perşembe saat 19.00’dan 17 Mayıs Pazartesi saat 05.00 tarihleri arasında 17 günlük tam kapanmaya gidildiğini açıklamıştı.

Alınan tam kapanma kararı kamuoyundan sosyal ve ekonomik şartların karşılanmaması nedeniyle tepki gördü.

İYİ Parti Göksun İlçe Başkanı Ali Arslan da 17 günlük kapanma kararı ardından ihtiyaç sahiplerine ve esnafa yönelik destek paketi açıklanmamasına tepki göstererek esnafın ve günlük kazanç ile geçinen insanların bu süreçte ne yapacaklarını şaşırdığı söyleyerek Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın'a tepki gösterdi.

İşte İYİ Parti Göksun İlçe Başkanı Ali Arslan'ın yaptığı açıklama şöyle:

Öncelikle bütün hemşehrilerimin Ramazan’ı Şerifi’ni tebrik ederim. Bu mübarek ay hürmetine Aziz Milletimizin Covid illetinden kurtulmasını; Doğu Türkistan başta olmak üzere tüm Türk yurtlarındaki esaretin, baskının ve zulmün bir an önce bitmesini yüce Rabbimden niyaz ediyorum. 

Covid-19 illetinin ülkemiz ve Göksun'umuz üzerindeki etkisi 2 yıldır herkesin malumudur. Esnafımızın, günlük yevmiye ile çalışan garsonumuz, işçimiz ve emekçimizin durumu ortada 2 yıl boyunca okulların kapalı olması hasebiyle servis şöförlerimizin, kantincilerimizin, lokantalarımızın, cafelerimizin durumu ortada sanırım bir şey söylemeye gerek yok. Bugün iftardan önce bir pastaneye uğradım işler nasıl dedim. Geçen yıl 10’du bu yıl 2 aradaki farkı görebiliyormusunuz. Durumumuzun matematiksel izahi bu sanırım.

Biz 1000 yıllık devlet geleneği olan; 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışı ile 3 kıta 21 milyon kilometre karede at sürmüşüz adaleti, hakkı ve hukuku üstün tutmuşuz.

Geldiğimiz nokta Al şu patatesi ufak tefek morarmış ama kızart, yağ yok! hallet konudan komşudan. Keza soğan.

Hani türkülerde duyardık ya yiğit muhtaç olmuş kuru soğana hikayesi gerçek mi oluyor ne diyoruz. Bize ne oluyor bir rüyada mıyız, bunlar gerçek mi? 

Devlet, sosyal devlet olmanın gereği olarak gerektiğinde bozulma riski olan ürünleri üreticisinden alır, ihtiyaç sahibine dağıtır. Bu normaldir, olması gerekendir.

Saygıdeğer hemşehrilerim, Göksun belediyesinin kamyonetlerine 50-100 çuval patates koymuşlar 2 kişi bu araçlarda, önden giden araçda kaymakamlığın vakıfın aracı onda da 1 kişi. 

Şimdi soruyorum 2 araç 3 kişi 50 çuval patates maliyet? Keşke dağıtmasaydınız.

Geçen Cuma günü tam kapanma ile iyiden iyiye Göksunumuz da ki esnaflarımız, çalışanlarımız sıkıntıya girmiştir. Ekonominin ağır baskısıyla mücadele etmek de zaten zorlanan esnaf, kapanmayla kendinden geçmiştir. Son bir yıldır dükkanını açan esnaf siftahsız kapatıyordu. Evet tam kapanmaya gidiyoruz çok geç kalınmış bir karar olmak üzere buna hazırmıyız, esnafımız işçimiz köylümüz buna hazır mı? Yarın ekmek parası, yağ çay şeker alacak durumu var mı? Bunu soran sorgulayan yok.

Geçen yıl kısmi kapanmada hiç bir çalışma yapmayan, yapamayan yerel yönetim uyumaya devam ediyor. 

Sosyal marketin sosyal medyada TV'şerde binlerce lira para verip reklamını yapıyorlardı.

Hani şimdi ihtiyacımız var nerede sosyal market? Hani sosyal belediyecilik?

Sayın Başkan Çoşkun beyin en güzel çalışan birimi basın. Algıyı oluştur, altı bağlar gazeli. Olmayan şeyleri sanki 7/24 varmış algısı ile yönetiyorlar ki! 

Hani Başkan sosyal market? Hani

Ramazan’ın ortasına geldik yüzlerce esnaf kepenk kapattı, onlarca seyyar satıcı yüzlerce yevmiye ile çalışan işçilerimize ne yaptın?

1 tane ekmek verebildin mi?

İnsanların betona, Çelik’e Demir’e ihtiyacı yok ekmeğe ekmeğe ihtiyacı var?

Sayın Başkan sizi tanımasak sizi İstanbul Şişliden ,Kadıköy’den, Çankaya’nın elitlerinden geldiğini zannederdik. İnsan bu kadar mı memleketinin fakirine fukarasına sırtını döner, anlamak mümkün değil.

Daha 5 yıl önce çocuklarınızla hep birlikte adını bile duymadığımız 3-5 liralık takır tukur araçla gezerdiniz. Şimdiler de en büyüğünde audiler, BMW’ler, en küçüğünde bile son model Volkswagen'ler. Allah daha çok versin gözümüz yok. Ama mümkünse azıcıkda garip gurebaya bakın. Bu ticari ve ekonomik dehanızı Göksu’nun yetimleri için de kullanın. Yanlış anlaşılmasın söylediklerim, siz Gölpınar da ki evinizin önüne döktürdüğünüz 6 kamyon asfalt İçin  600 tl para yatıracak kadar kul hakkına riayet edecek bir insansınız, onda herhangi bir bahis yok.

Allah aşkına Göksun esnafına işçisine garip gurebasına ne yaptın? Hani sosyal devlet?

Hani sosyal belediyecilik?

Büyükşehir belediye başkanı Hayrettin Güngör esnafa 20 milyonluk bütçe ayırmış. Ayırmış ama işin Aslı Hayrettin beyden Göksun adına bir şey beklemiyorum. Hayrettin bey Göksun sokağında gezmekten imtina ederken, Göksuna yardım eder mi? Kesinlikle hayır. Göksuna karşı Hayrettin Beyin bir husumeti var ama anlamış değiliz ne?

Saygıdeğer Göksunlu hemşehrilerim bugünlerde gelir geçer. Allah sonumuzu hayır eylesin.