CHP, Kahramanmaraş'ta bir otelde düzenlediği toplantıyla Millet İttifakı'nın Belediye Başkan adaylarını tanıttı.

CHP Kahramanmaraş Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Öztunç düzenlenen proje tanıtım toplantısı ile seçilmesi halinde uygulamaya koyacağı projelerini açıkladı. Toplantı Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül açılış konuşmasında, "Ben inanıyorum ki Kahramanmaraş’ta geleneği değiştireceğiz. Gelenek neydi? Sayın Cumhurbaşkanı'nın ceketini gönderse kazanacağı gelenekti. Ama biz bunu bu seçimde değiştireceğiz. Millet ittifakı 31 Mart akşamı kazanacağız. Seçim günü asla sandığınızı terk etmeyin. Sadece oy vermek parti görevi değildir. Sandık teslim edilene kadar kesinlikle sandığınızı bırakmayın. Bunu kendinize görev bilin. Sandıkları sahiplenmemiz gerekiyor" dedi.

Programda konuşan CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, milleti MR cihazına benzeterek siyasetçi içine girdiği zaman her şeyi gördüğünü söyledi. Türkiye'de yaşayan 82 milyonun aynı bayrağın altında, aynı geminin içinde, aynı kadere inanmış insanlar olduğunu ifade eden Altay, "İnançları siyasetin meselesi yapmak ayıptır, günahtır. Etnik aidiyeti siyasetin meselesi yapmak ayıptır. Yerliliği, milliliği siyasetin meselesi yapmak ayıptır, doğru değildir. Milleti ayrıştırmak günahtır. Bu millet, bu topraklarda bütün dünyadaki milletler ailesinin gözünü diktiği bu topraklarda bin yıldır bir arada yaşıyorsa ve bu topraklarda gözü olanlara bu toprakları dar ediyorsa bunu milli birliğimize, beraberliğimize borçluyuz" diye konuştu.
 

"31 MART AKŞAMI İADE EDECEĞİZ"

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Öztunç, "Milletvekilliği seçimi ile belediye başkanı seçimi arasında fark vardır. Milletvekilliği seçimlerinde vatandaş gider partiye oy verir, ideolojiye oy veriri, lidere oy verir. Ama belediye başkanı seçiminde adaya oy verilir. Adaya oy verin, partiye oy vermeyin, adaya göre oy kullanın, benim Kahranmanmaraşlı hemşehrilerimden istediğim budur. Kahramanmaraşlı hemşehrilerimizinde bu seçimde adaya oy vereceklerine inanıyorum, güveniyorum. Seçim sandığınıza gittiğinizde size bir pusula verecekler, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi için bir pusula verilecek. İki aday var, birisi sayın Hayrettin Güngör birisi de ben. Oy pusulasını elinize aldığınızda bakacaksınız, ya Hayrettin Güngör’e ya da Ali Öztunç’a oy vereceksiniz. Şüphesiz ki her yiğidin bir yoğurt yeme tarzı vardır, tarzlarımız farklı. Hayrettin Bey de memleketine hizmet istiyor, o da iyi niyetle bir şeyler yapmak istiyor, bundan hepimizin şüphesi yok. Ama ben kendi vizyonumla, çalışkanlığımla Kahramanmaraş’ı daha ileri götüreceğime inanıyorum, biliyorum. Hayrettin Güngör’de bunu düşünüyordur ama ben diyorum ki eğer ben belediye başkanı olursam Kahramanmaraş atağa kalkar. Bu kardeşiniz atama ile gelmedi. Belediye başkanları vali atanır gibi atanmaz. Belediye başkanları halkın isteği ile gelirler, halkın isteği ile seçime girerler. Halkın içinden çıkarak belediye başkanı olurlar. Ben atanmış bir kardeşiniz değilim, sizlerin isteği ile huzurlarınızda olan bir kardeşinizim. Kahramanmaraş hizmet görmüyor. Hizmet Yok. Niye yok? Çünkü AK Parti Kahramanmaraş’ı çantada keklik görüyor. Diyorlar ki ben kimi göndersem zaten kazanıyor. Kahramanmaraş’ın çantada keklik olmadığını göstermek için ayağımıza fırsat geldi. Ey Kahramanmaraş atamaya direnin, atamayı kabul etmeyin. Biz ceketi 31 Mart akşamı iade edeceğiz" dedi.

İşte Öztunç'un Kahramanmaraş'dair projeleri:

EN BÜYÜK MEGA PROJEM HAFİF RAYLI SİSTEM

En önemli görevinin şeffaf belediyecilik olacağını söyleyen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Öztunç, "Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumda her yıl belediyenin tüm ekranlarından, internetten gelir gider tablolarını yayınlayacağım. Bir kuruş parayı kimseye çaldırmayacağım. Bankamatik memur olmayacak. Mahalle meclisleri kurulacak ve bu mahalle meclisleriyle halkımızın tüm duyarlılıklarını göreceğiz. Kayseri’yi AK Parti yönetiyor, hafif raylı sistem var mı? Var. Gaziantep AK Parti’de, tren, tramvay gibi hafif raylı sistem var mı? Var. Kahramanmaraş’ı da yıllardır AK Parti yönetiyor, burada niye yok? Kahramanmaraş’ta benim en büyük mega projem hafif raylı sistem olacak. Kapıçam’daki hastaneden başlayacak, Üngüt köprüsüne gelecek, Piazza’nın oradan şehir içerisine çevireceğim. Yerin altında değil, yerin üstünde" dedi.

"KIRMIZI ÇİZGİM KAHRAMANMARAŞ STADYUMU"

"Kırmızı çizgilerimden birisi, Kahramanmaraşspor stadyumu yapılacak. Hükümet yapmadı, Allah nasip ederse ben yapacağım. Şehirleri birleştiren en önemli unsurlardan birisi spordur, futboldur. Kahramanmaraşspor’un stadyumunu yapacağız ve takımımızı yukarıya çıkaracağız. Amatör spor kulüplerimizi de destekleyeceğiz"

"LAMİ CİMİ YOK AKSU ÇAYI TEMİZLENECEK"

"Güney çevre yolu, Kılavuzlu Köprüsü'nden başlayacak, Aksu Çayını takip ederek Aksu Köprüsünden Kapıçam’a varacak. Güney Çevre Yolu hem Kayseri Yolunu rahatlatacak hem de kenti daha güzel bir görünüme kavuşturacak. Kuzey Çevre Yolu işlevsel hale getirilecek. Trabzon Caddesi eski haline döndürülecek. Bir diğeri Kahramanmaraş’ın merkezi büyüyor, daha da büyüyecek İnşallah. Büyürken iki merkez ilçe olmaz, yeni bir merkez ilçe daha kurmamız gerekiyor. Bu konuda siyasi iktidarla görüşmeler yapıp bunu sağlamamız gerekiyor. Aksu Çayı temizlenecek arkadaşlar. Lamı cimi yok. Kim bu işten rahatsız olursa olsun, umurumda değil. Aksu’yu ben temizleyeceğim. Benim en büyük sözüm bu. Aksu Çayı tertemiz olacak, oradaki atıkların hepsinin önüne geçilecek, neye mal olursa olsun, ne bedel ödenecekse de bu bedeli ödeyerek bunu gerçekleştireceğiz"

"RANTSAL DEĞİL KENTSEL DÖNÜŞÜM"

"Avşar- Cüceli arasına köprü yapılacak. Rantsal değil kentsel dönüşüm yapacağız. İnsan odaklı bir dönüşüm gerçekleştireceğiz. Başta Tekke olmak üzere Namık Kemal, Yavuz Selim, Sakarya, Divanlı, Kümbet, İstasyon, Saçaklızade, Mağralı ve Yörükselim Mahallelerinde kentsel dönüşüm olacak"

"BELEDİYEDE ASGARİ ÜCRET 2 BİN 300 TL OLACAK"

"Bir diğer projem ise belediye çalışanlar ile alakalı, bu ister şirket çalışanı ister normal çalışan olsun asgari ücret bu personellere aynı olacak. Yani, 2020 TL değil 2200 TL değil tam tamına 2300 TL olacak ben bunun sözünü veriyorum"

"ESKİ FUAR HEYECANI GERİ GELECEK"

"Eski fuar heyecanını yeniden getireceğiz ve orayı canlandıracağız. Dondurma Festivalinin kapsamını genişleteceğiz. Bunun yanında diğer fuarlarımızı da geliştireceğiz. Ben 1 Nisan’da Kahramanmaraş’ta belediye başkanı olduğumda su fiyatları yüzde 30 ucuzlayacak. KASKİ’yi yeniden yapılandıracağız. Bununla birlikte Ceyhan Nehri yatağı temizlenecek. Katı Atık depolama tesisini kuracağız"

"HER MAHALLEDE KREŞ OLACAK"

"Nüfusuna göre Kahramanmaraş’ta mahallelerde kreşler açacağım. Çocuklarımızı göndereceğimiz kreşler olacak, ucuz ve düşük fiyatlı. Çocukların eğitimi kreşten başlar, bu kültürü yerleştireceğiz. Belediyecilik sadece çöp toplamak değildir. Önemli olan böyle sosyal hizmetleri yapmak"

"YENİ GÖZ VE DİŞ HASTANESİ"

"Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak Diş ve Göz Hastanesi açacağım. İlkokulda çocuklarımızın göz ve diş taraması yapılmalı, yapılmadığı için çocuklarımızın gözü bozuluyor. Oysa o yeni yeni filizlenirken onu yapsan, tedavi daha kolay olur. Şehir merkezinde yine çocuklarımız için mini bir Disneyland kuracağım"

"KAHRAMANMARAŞ TURİZM KENTİ OLACAK"

"Gaziantep’te Zeugma var, binlerce, milyonlarca turist gidiyor mu? Gidiyor. O turist gittiği zaman taksici para kazanıyor mu, kazanıyor. Esnafı, otelcisi, lokantacısı, manavı, kasabı hepsi para kazanıyor. Bizde Germanicia var, niye değerlendirilmiyor? Orayı da değerlendireceğiz, Kahramanmaraş turizm kenti olacak. Ilıca ve Ekinözü termal turizmin kenti olacak. Gastronomiyi değerlendirmemiz gerekiyor, özellikle Kahramanmaraş ve Kahramanmaraş dışındaki yerlere yemeklerimizi daha çok yaymamız gerekiyor. Kahramanmaraş’ın merkezine dev bir kültür merkezi yapacağım. İçerisinde tiyatro, sinema, panel, toplantı salonu, spor alanı, müze, konser yeri olacak. Bir de mini bir kültür merkezi yapacağım, o da engelliler için. Engelliler sinemaya gitse nasıl gidecek? Onlar için de özel, küçük bir tesis yapmayı planlıyorum. Otogar sorunu ortadan kalacak. Bu çağda böyle bir otogar olmaz, yepyeni bir otogar yapacağız. Nüfusa göre her ilçede erkek ve bayan kuaförü çalışmaları başlatacağız. Bu kuaförler yaşlılarımızın, engellilerimizin, bakıma muhtaçlarının evlerine gidecekler ve orada saçlarını tıraş edecekler. Bu çok önemli. Bunu gerçekleştireceğiz"

Programın sonunda Engin Altay, tek tek belediye başkanlarının isimlerini okuyarak salondakilere tanıttı.