Kahramanmaraş İŞKUR İl Müdürü Ali Yüce, 100 günlük eylem planı hakkında basına ve kamuoyuna açıklamalarda bulundu.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve İl Müdürlüğüne tevdi edilerek 10 Kasım 2018 tarihi itibariyle gerçekleşmesi gereken faaliyetler hakkında açıklamalarda bulunan Yüce, “Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan 100 Günlük İcraat Programı kapsamında Kurumumuza ve İl Müdürlüğümüze tevdi edilen ve 10 Kasım 2018 tarihi itibariyle gerçekleşmesi gereken faaliyetler ve yapılan çalışmalar hakkında siz değerli basın mensuplarını bilgilendireceğiz. İl Müdürlükleri olarak bu süreçte eylemlerin gerçekleşebilmesi için yoğun çaba sarf ediyoruz. Bu kapsamda Genel Müdürlüğümüzce İllerin iş gücü piyasası potansiyeline göre her İl için belirli başlıklarda hedefler belirlenmiş olup hem hizmetin içeriğinden hem de yapılan çalışmalardan bahsetmek istiyorum" dedi.

KADIN BAKICILARA 400 TL DESTEK
2-5 yaş aralığında bakmakla yükümlü olduğu çocuklarından kreş/gündüz bakımevine (devlet ya da özel) devam eden ve "İmalat Sektöründeki mesleklerde düzenlenen İşbaşı Eğitim Programına” ya da "Sanayi Sektöründeki mesleklerde %50 İstihdam Garantili olarak düzenlenen Mesleki Eğitim Kursuna” katılan kadınlara fatura karşılığı olmak üzere en fazla aylık 400 TL çocuk bakım desteği uygulaması başlatılmıştır.

GENÇLERE İŞBAŞI EĞİTİM PROJESİ
En az iki çalışanı olan ve Teknopark kapsamında faaliyet gösteren işyerleri, Ar-Ge Merkezleri, Teknoloji Merkezleri, Tasarım Merkezleri ile bilgi ve iletişim sektöründe faaliyet gösteren en az 20 çalışanı olan işyerlerinde (Faaliyet Kodu 62 veya 63 olan), 18-29 yaş aralığındaki gençlerin, geleceğin meslekleri arasında sayılan 25 meslekten birinde “İşbaşı Eğitim Programına” dahil edilmesi halinde, İEP uygulama süresi bu katılımcılar için 9 ay ve günlük cep harçlığı tutarı 75 TL olarak uygulanmaya başlanmıştır.

İŞTE ANNE PROJESİ
İşte Anne Projesi kapsamında sunulan destekten; 0-15 yaş arasında (15 yaş dâhil) çocuğu bulunanlardan sosyal yardım alan kadınlar, kadın sığınma veya konukevlerinde kalan kadınlar öncelikli olmak üzere, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü (KSGM) ile Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü işbirliği kapsamında belirlenecek gruplar içerisinde yer alan kadınlar yararlanabilecektir. Hedef kitle içerisinde yer alan kadınlara danışmanlık hizmeti verilerek Kurumumuz tarafından düzenlenecek mesleki eğitim kurslarına veya işbaşı eğitim programlarına yönlendirilecektir. Projeden yararlanan kadınlara kursa veya programa devam ettikleri günler için günlük 70 TL tutarında kursiyer veya katılımcı zaruri gideri ödenecektir.

İŞE İLK ADIM PROJESİ
Yüksekokul veya fakültelerden mezun olan 18-29 yaş aralığındaki gençler işbaşı eğitim programlarına dahil edilerek mesleki deneyim ve tecrübe kazanması sağlanacaktır. Düzenlenecek program sonrasında işverenlerden bu kişileri mevcut işbaşı eğitim programlarındaki gibi program süresi kadar istihdam etmeleri talep edilecektir. Zorunlu istihdam süresinden sonra ise on iki ay süreyle işverenlerin bu kişileri istihdam etmeye devam etmesi beklenecektir. Zorunlu istihdam sürecinde ödenecek ücretin net asgari ücretin %50’sine karşılık gelen tutarı İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanacaktır. Zorunlu istihdam sürecinden sonra işveren tarafından on iki ay süreyle bu kişileri istihdam etmeye devam edeceğine dair taahhüt verilmesi ve İl Müdürlüğü ile yeni bir sözleşme imzalanması durumunda istihdam edilecek bu kişiler için on iki ay süresince net asgari ücretin %25’i İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanmaya devam edilecektir.