Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyayı adeta kasıp kavuran koronavirüs (kovid-19) salgını can almaya devam ediyor.

89 yaşındaki Kıbrıs Türk’ü Mustafa Ahmet’in aslen Lefkoşalı olduğu ve Tottenham bölgesinde yaşadığı kaydedildi. Babasının ölüm haberini kızı Semra Ahmet duyurdu. Merhumun kızı Semra Ahmet, İngiltere’deki Kıbrıslı Türk Toplumu (TCCUK) adlı Facebook sayfasındaki paylaşımında, ölmeden önce dört gün yoğum bakımda tutulan babasının sağlığı için duacı olanlara teşekkür etti. Semra Ahmet, hastalığı nedeniyle karantina altında tutulan babasıyla son bir kez vedalaşamadığına da üzüldüğünü söyledi.

Aslen Afşin ilçesine bağlı Kötüreli olan 83 yaşındaki İlyas Güngör, Osmaniye’de yaşamaktaydı. Ölüm haberini duyuran Britanya Alevi Federasyonu (BAF) Başkanı İsrafil Erbil, “İlyas Güngör (Ellez) Canımızı koronavirüs nedeniyle kaybettik. İlyas canımız dün gece yattığı North Middlesex Edmonton Hastanesi’nde Hakka Yürüdü. Devri Daim Olsun! Yakınlarına sabırlar diliyoruz, acılarını paylaşıyoruz” dedi.

Geçtiğimiz günlerde yine aynı hastanede Kahramanmaraş’ın Gözpınar köyünden olan ve hayatını Londra’da sürdüren 55 yaşındaki Hayri Ergönül de hayatını kaybetmişti. İngiltere’de koronavirüsten hayatını kaybeden ilk Türk kökenli Farnborough Hastanesi’nde ölen Elmaziye Kanlı (81) oldu.