TBMM'de geçtikten sonra  gece Resmi Gazete'de yayınlanarak yasalaşan infaz düzenlemesiyle Türkiye’de kapalı ceza infaz kurumlarından 15 bin, açık ceza infaz kurumlarından ise 30 bin kişi tahliye edilecek. Adalet Bakanlığı cezaevlerinden tahliye edileceklerle ilgili yaptığı bilgilendirmede, “ Tahmini olarak kapalı ceza infaz kurumlarından 15.000 kişi, açık ceza infaz kurumlarından 30.000 kişinin tahliye edilmesi beklenmektedir."

45 BİN KİŞİ İZNE AYRILACAK
Adalet Bakanlığı, ayrıca açık cezaevlerinde bulunan ve koronavirüs tedbirleri kapsamında izne ayrılacak kişi sayısında da "Koronavirüs tedbirleri kapsamında açık ceza infaz kurumlarındaki yaklaşık 45 bin kişi de izne ayrılacak" ifadelerine yer verdi.

KAHRAMANMARAŞ'TAKİ SAYI
İnfaz Yasası ile birlikte Türkiye’de yaklaşık 45 bini izinli, 90 bin kişi cezaevlerinde ayrılacakken Kahramanmaraş'taki rakamlarda hemen hemen netleşmeye başladı. Kahramanmaraş'ta ise yasadan bin 400 kişinin faydalandığı belirtildi. 

E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu, Türkoğlu Kampüs 1 ve 2 Nolu L Tipi Ceza İnfaz Kurumlarının güzergahında polis ve jandarma ekiplerince güvenlik noktaları oluşturuldu.

Cezaevlerine sevk edilen otobüslere bindirilen hükümlüler, cezaevinden ayrılmaya başladı.