Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü tarafından Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla Huzur operasyonları aralıksız devam ediyor. Huzur operasyonun birinci aşamasına Kahramanmaraş polis sorumluluk bölgesi il genelinde 96 ekip, 396 personel katıldı. İl merkezinde 14.00-19.00 saatleri arası 7 noktada, 20.00-23.00 saatleri arası 4 noktada ve ilçelerde yapılan bu saatler arası uygulamada; 3 bin 856 şahıs sorgulandı. 9 aranan şahıs yakalanırken, 6 şahsa gözaltı işlemi yapıldı. 4 şahsa bin 120 TL Kabahatler kanunu ihlal cezası uygulandı. 877 araç sorgulanırken 31 araca 9 bin 490TL trafik cezası tanzim edildi. 7 araç trafikten men edildi. 

Tekirdağ ilinden çalıntı kaydı olan bir araç ele geçirilirken 358 adet kaçak sigaraya el kondu. 

AREFE GÜNÜ DE DEVAM EDİYOR

Huzur operasyonun ikinci aşaması Arefe gününde de yapılıyor.  Şehrin çevre yolu giriş ve çıkışlarında sabit polis uygulamaları devam ederken, şehir içinde değişken sokak ve kavşaklarda anlık şok ve süpürme operasyonları yapılıyor. Alışveriş merkezleri, pazarlar ve alışverişin yoğun olduğu yerler, kapalı çarşı, hayvan pazarları, mezarlıklar, terminal, havaalanı ve merkezi yerlerde sivil polisler her türlü suça anında müdahale için görev aldı. Park polisleri bayram öncesi ve bayramda parkları denetim altında tutacak. Trafik ve Asayiş Yönünden bayram öncesi ve bayramda gerekli planlamalar yapıldığı bildirildi. 

1500 POLİS AYAKTA

Bayram tedbirleri tüm il merkezi ve ilçelerinde aynı anda devam edecek. Bayram tedbirlerinde 1500 polis gece gündüz halkın huzuru için görev başında olacak. Yetkililer, mal varlığına karşı meydana gelen olayların ise failleri ile birlikte kısa sürede yakalandığını belirtti. Polis tarafından bayram haftasında 21 hırsızlık şüphelisi yakalanarak cezaevine teslim edilirken, 38 kişiye Kabahatler kanununa aykırı davranmamaktan idari işlem yapıldı, park ve bahçelerde 8 kişinin üzerinden bıçak ele geçirilerek men edildi. Değişik suçlardan aranan ve suça karışan çok sayıda kişi yakalandı. Alınan tedbirler sayesinde hayvan hırsızlığı olayı yaşanmadı