Elde edinilen bilgilere göre; Olay dün akşam saatlerinde Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'ne bağlı Alaplı yolu Mevrealtı mevkiinde yaşandı.

İddiaya göre; Kahramanmaraş'tan Zonguldak'taki bir fabrikaya çalışmaya giden Yusuf E. (19) ile Ali K. (19) birlikte deniz kıyısına geldi.

Akşam saatlerinde dalgalı olmasına rağmen denize giren Yusuf E.’nin denizde boğulma tehlikesi geçirdiğini gören Ali K. arkadaşını kurtarmak için denize girdi. İki gencin boğulma tehlikesi geçirdiğini gören vatandaşlar denize girdi. Ali Karaosmanoğlu denizden kurtarılırken Yusuf E. ise kayboldu.

Ali Karaosmanoğlu için haber verilen 112 ekipleri gence yaptıkları ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırdı. Acil servise alınan Ali K.'nın tedavisine başlandığı öğrenildi.

KAYIP GENCİN BULUNMASI İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Denizde kaybolan Yusuf E. için arama kurtarma çalışması başlatıldı. Ereğli Sahil Güvenlik Komutanlığı botu ve Ereğli belediyesi İtfaiye müdürlüğü ekipleri bot ve Jet Ski ile denizde arama çalışmasına başladı. Düzce’nin Karasu ilçesi Sahil Güvenlik Komutanlığında görevli Balık adamlarda bölgeye gelerek arama kurtarma çalışmasına katıldı.