19 yıldır Kahramanmaraş’ta ve Türkiye’de birinci parti çıkan Ak Partide İl Başkanları değişimi başladı. 2018 yılında 6’ıncı il kongresinde kongreye 6 saat kala dönemin İl Başkanı Ahmet Özdemir görevden alınmıştı. O dönem büyük tepkilere yol açan bu durumu da göz önüne alan AK Parti üst yönetimi şimdiki İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici’ye görevlerinden dolayı teşekkür ederek görevi bırakmasını tebliğ ettiler.

KANAL MARAŞ DUYURMUŞTU

Kanal Maraş’ın flaş olarak duyurmasının ardından Ömer Oruç Bilal Debgici, aday olmayacağını yazılı bir açıklama ile duyurmuştu.

VATANDAŞIN YORUMU OLAY OLDU

Yaşanan bu gelişmeler sonrası bir sosyal kullanıcısı şu yorumları paylaştı: “AK Parti Kahramanmaraş il başkanı kongrede aday olmama kararı almış, saygıyla karşılarız. Şahsında kimsenin başkana diyeceği kötü söz olamaz bence. Pırlanta gibi bir adamdır nazarımızda, ama vitrinde duran bir pırlanta.
Beni ilgilendiren konu burası değildir. Yönetimde olan ismini bildiğim bir çok kişinin sosyal paylaşımlarına göz gezdirdim biraz önce, neredeyse yok denecek kadar az kişi konu ile ilgili paylaşım yapmış. Buda demek oluyor ki duruma göre vaziyet almışlar. Yeni başkan belli olunca methiyeler dizmek için metin hazırlığı içindeler”

KAYNAK: KANAL MARAŞ