Her fırsatta herşeyi ben bilirim anlayışı ile belediyeyi yönettiğini zanneden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, 15 Kasım’da izleyenleri ekrana kilitleyen MasterChef Kahramanmaraş çekimleri için ne kadar ödendiğini açıklamadı.

2 gün önce Milli Gazete'de yayımlanan bir habere göre ise aynı durum Bursa’da yaşandı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın Acun Ilıcalı'nın kanalında yayınlanan MasterChef Türkiye yarışmasının Bursa'da çekilmesi için 600 Bin TL ödeme yaptığı belirtildi. Bursa Belediye Başkanı Aktaş, yarışma için yapılan ödemenin yarısının Bursa Ticaret Sanayi Odası (BTSO) tarafından karşılandığını açıkladı. Ancak BTSO Başkanı İbrahim Burkay bunu yalanladı. BTSO Başkanı İbrahim Burkay, “Kesinlikle hiçbir yere bu tür paralar harcamayız. Bizim bu tür faaliyetler için bütçemiz yok” dedi.

Sözcü Gazetesi'nden Veli Toprak'ın haberine göre CHP'li Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz ise, yarışma için 600 bin TL+KDV ödendiğini açıkladı. TV 8 ekranlarında yayınlanan MasterChef'in 22 Kasım'daki bölümü Bursa'nın tarihi mekanlarında çekildi. Programda, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 3 jüri üyesine ödül verdi.

ALİNUR AKTAŞ NE KADAR ÖDENDİĞİNİ AÇIKLAMADI
CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz, MasterChef Türkiye yarışması için Büyükşehir Belediyesi'nin 600 bin TL+KDV tutarında ödeme yaptığını söyledi. Aktaş, Meclis toplantısında konu gündeme getirilince ücretin yarısının Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından karşılandığını söyledi ancak ne kadar ödeme yapıldığını açıklamadı.

BURKAY YALANLADI
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ise, Aktaş'ı tekzip eden bir açıklama yaptı.

Kovid-19 tedavisi nedeniyle evinde karantinada olan Burkay, “Kesinlikle hiçbir yere bu tür paralar harcamıyoruz, BTSO olarak bu tür faaliyetlere bütçemiz yok. Alinur Başkan programdan bana bahsetti, sponsor olalım diye, ben de Bursa'da gıda işi yapan arkadaşlara bahsettim, onlar sponsor oldular ve hatta programda konuk oldular” dedi.

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu duruma tepki göstererek, “Alinur Aktaş, herkesin evine ekmek götürebilmenin derdine düştüğü bir dönemde, TV programı için Bursa'nın yaklaşık 500 bin TL'sini daha heba etti” dedi.

KAHRAMANMARAŞ NE KADAR ÖDEDİ?
Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası yanı sıra Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen MasterChef Kahramanmaraş çekimleri için ne kadar ödendiği, ayrıca ödenen miktarın her iki kurumdan mı yoksa iş adamları tarafından mı ödendiği merak konusu oldu. 

BU PARAYI KİM ÖDEDİ?
Eğer para Büyükşehir Belediyesinin bütçesinden ödendi ise Başkan Güngör’ün her fırsatta dile getirdiği tasarruf tedbirlerini kendisinin uygulamadığı belgelenmiş oluyor. Eğer parayı Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası karşıladı ise 7 bin üyenin veya 72 kişilik meclisin onayının alıp alınmadığı merak konusu oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün göreve gelmesi ile birlikte KMTSO reklam bütçelerini belediye ile aynı orana bağlamış ve büyük reklam paralarının çıkamayacağını kulaktan kulağa duyurmuştu. Hal böyle olunca MasterChef Kahramanmaraş çekimlerinin maliyetini ve bu maliyeti kimin karşıladığı şehrin en çok konuşulan konularının arasına girdi.