Bugün Kahramanmaraş Kalesi eteklerinde, Kanal Maraş Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaaslan ve MAKSAT DER Başkanı Tarihçi Yazar Ali Gemci, Kahramanmaraş Kalesi eteklerinde yaptığı canlı yayında, Kahramanmaraş Kalesi, Ulu Cami, Taş Medrese ve Boğazkesen Camisi hakkında tairihi bilgiler aktardı.

Canlı yayında konu Trabzon Caddesi'ne gelince, Tarihçi Yazar Ali Gemci, Hayrettin Güngör'ün kökeninin Trabzon'a dayandığını iddia etti.

İşte Ali Gemci'nin Hayrettin Güngör ile ilgili o açıklaması: 

"Biz neden Trabzon ile kardeş şehiriz biliyor musunuz? Trabzon'un yüzde 30'u Maraş kökenlidir biliyor musunuz? 1563 iskanlarında Maraş'tan Trabzon'a ve Rize'ye yerleştirilen türkmenler var. Bugün hala Dulkadiroğlu köyü vardı ismini daha yeni değiştirdiler. Hatta biliyor musunuz Hayrettin bey de Trabzon'dan gelme Maraş'a. Hayrettin beygile Döngeller denilir. Nasıl Döngel, muhtemel ki o 1563'de gidenlerden. Bu Rus Harbi çıktığı zaman orada insanlar büyük eziyetler çekiyor. Bu eziyetlerden dolayı Hayrettin beyin olduğu köy göçüp geliyor. Bugünkü köylerine (Karaahmet Köyü) yerleşiyorlar. Senden ricam bir gün git o köye 70-80 yaşındaki insanlar hala Trabzon ağzı konuşuyorlar. Gidince görürsün. Bunu da bana Hayrettin bey söylemedi. Ben araştırıp buldum."

"SİZİ BİZ MÜSLÜMAN YAPTIK" SÖZLERİ OLAY OLMUŞTU

Hayrettin Güngör'ün, esnaf ziyareti yaptığı sırada Trabzonlu bir kadına söylediği ‘Sizi biz Müslüman yaptık’ ifadeleri sonrası gelen tepkiler üzerine özür dileyerek yaptığı açıklamada "Trabzonlu kardeşlerimden özür ve helallik diliyorum" demişti.

İŞTE PROGRAMIN TAMAMI: