Yerel seçim süreci boyunca ' Elbistan'a pozitif ayrımcılık uygulayacağım' diyen Hayrettin Güngör'ün pozitif ayrımcılığı, seçildiği günden bu yana Elbistan'a negatif şekilde yansıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Ek Hizmet Binası'nda görevli olan 11 kişiden 8'i işten çıkartılacak.

Elbistan'daki ilaçlama biriminde şuan için 11 kişi çalışıyor. Yeni alınan kararda aynı birimdeki çalışan sayısının 2'ye düşürülmesine karar verildi. Elbistan'da personel sayısı 2'ye düşürülerek ekip başıyla birlikte toplam 3 kişi çalışacak. İşten çıkartılacak olan 8 kişi içinse yeni bir atama yapılmayacak.

DİĞER İLÇELERDE İŞTEN ÇIKARMA YOK

Yine Büyükşehir Belediyesi'ne ait ilaçlama biriminde diğer ilçeler için bu durum geçerli değil. Pazarcık, Afşin, Göksun gibi nüfusu Elbistan'dan kat kat aşağıda olan ilçelerde ise, çalışan sayısı sabit kalarak Elbistan'dan daha fazla olacak.

NEREDE POZİTİF AYRIMCILIK?

Yerel seçim süresi boyunca Elbistan'ı çok sevdiğini, Elbistan'a pozitif ayrımcılık yapacağını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'ün Elbistan'a şuan için yaptığı bir pozitif ayrımcılık bulunmuyor.

YANDAŞLAR ALINACAK İDDİASI

Elbistan'da çalışan sayısı 3'e düşürüldükten sonra ise doğrudan Başkan atamasıyla ilgili birime torpilli kişilerin atanacağı ve bu kişilerin ilgili işi yapmak için gerekli şartları taşımadığı konuşuluyor.

(Kaynak: Elbistan Olay)