Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde gerçekleşen AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Aday Tanıtım Toplantısında AK Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör çok özel açıklamalarda bulundu.

AK Parti'den 31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçim için Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı adayı gösterilen Hayrettin Güngör'le ilgili Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonu'nda tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Fatih Erkoç, Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, milletvekilleri ve partililer katıldı.

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde AK Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör'ü coşkulu bir kalabalık karşıladı.

İşte AK Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör’ün yaptığı açıklamalar satır başları şöyle;

Yaklaşık 30 yıldır yerel yönetim ailesi içerisindeyim. Bu manada gerek yurt içinde ve yurt dışında bir çok yerel yönetim organlarıyla başkanlarıyla teşfiki mesaim oldu. Adaylığım açıklandıktan sonra gerek şehrimden gerek yurt içi ve yurt dışından samimi tekliflerini ileten çok değerli dostlarıma şükranlarımı da arz ediyorum. Değerli hemşerilerim ben AK Parti’nin Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Aday Adayıyım henüz belediye başkanı değilim. Önümüzde 4 aylık bir seçim süreci var, inşallah bu süreci sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ve partimizin kurumsallaşmış ilkeleri çerçevesinde sağlıklı bir süreç yürüterek bu seçimi sonlandırmak. Genel hedefimiz ise Kahramanmaraş’ın tüm belediyelerinde Ak Parti’nin olması için büyük bir çaba sarf edeceğiz. Ak Parti’nin kurulduğu günden itibaren bütün belediyecileri inceledim ve denetleme yaptım. Yaptığımız bütün çalışmalar çok şükür ki takdir edildi. Yaptığım işler takdir edildikçe, makamım mevkiim arttı. Bulunduğum görevden Belediyeler Birliği genel sekreterliğinde bulundum. Burada gerçekten bunların her birini sindire sindire bu görevleri yapmaktan onur duydum. 10 Yıllık bu görevim içerisinde AK Parti hükümetlerinin bütün yerel yönetimleriyle ilgili çalışmalarında yer aldım. Çok ciddi mesailer sarf ettik, yurt içi ve yurt dışında incelemelerde bulunduk. Ve en önemlisi Sayın Cumhurbaşkanımızın İstanbul Büyükşehir Belediyesinde Belediye Başkanıyken hayaliydi Büyükşehir Belediye modelini Türkiye’de yaygınlaştırmaktı.

Kahramanmaraş Cumhurbaşkanımız için çok özel bir memleket, gelişmesi için elinden geleni yapmak için bizleri görevlendirdi. Sayın Cumhurbaşkanımız Kahramanmaraş’ın gelişmesi için bizlere her türlü talimatı bildirdi ve tüm talimatları çok kısa sürede yerine getireceğiz.

BÜYÜKŞEHİR MODELİ NASIL KURGULANMALI? NEDEN BÜYÜKŞEHİR'E GEÇİYORUZ?

Biz burda bir kale işgal etmeye gelmedik. Biz hizmet etmeye geldik, gönül almaya geldik. Benim yanımda biz oy almaya gelmedik. Gönül almaya geldik. Oyu gönülden gelen eller atar. Biz gönül alırsak oy zaten kendiliğinden gelir.

Kahramanmaraş'a bugüne Kadar hizmet yapmış bütün belediye başkanlarımızı başta büyükşehir olmak üzere ilçe belediye başkanlarımızı geçmişteki belde başkanlarıma şükranlarımı arz ediyorum. 

Ben Fatih Erkoç kardeşime burda huzurlarında tekrar ediyorum. Yeni kurulmuş bir büyükşehirin içerisinde gerçekten ciddi gayretleri içerisinde önemli hizmetler yapmıştır. Fatih Erkoç 31 Mart'a kadar benim şehrimin başkanıdır. Kendisine bu hizmetleri için teşekkür ediyorum.

'KİŞİ ODAKLI DEĞİL VATANDAŞ ODAKLI HİZMET YAPACAĞIZ'

Belediyeciliğin başarısı nedir? Belediyecilik şehrin ve o şehrin halkının taleplerini karşılama sanatıdır. Başarı neredir? Başarının temel kaynağı insandır. Bir defa bu şehrimizi diğer şehirlerle hem yurt içinde hem yurt dışında rekabete hazırlayacak kadrolarımızı geliştereceğiz. Özellikle insan kaynağımızı, kurumsal kapasite geliştirmek birinci amacımız olacak. Çünkü biz şehrimizi geleceğe hazırlamak rekabet gücünü artırmak için bu kapasiteye ihtiyacımız var.

Bir diğer husus, istişareden bahsetmiştim. İstişare bilime, tekniğe, fen ve tecrübeye önem vereceğiz. Bakın bunlar insanlığın evrensel kurallarıdır. Bana göre öyle değildir. Bakın ben her şeyi bilemem. Ama ben kimin neyi yapacağını ne bileceğini çok iyi bilirim. 

Bir diğeri, şehrin potansiyelini ortaya çıkarmak. Bu şehir ne ile rekabet edebilir? Bakın belediyecilik değil, bu şehrin bütün sorunları beni ilgilendiriyor.

Bir diğer konu iyi bir mali yönetim, iyi bir mali disiplin. Arkadaşlar kaynaklar sınırsız değil. Gökten para yağmıyor. Kaynağı iyi kullanmamız lazım. Bütçe disiplini, kaynak yaratma bu konuda da çok titiz olduğumu ve bu millettin bir kuruş hakkını israf etmeyeceğime söz veriyorum. 

Adalet duygusunun zedelenmemesi için, bakın mesajlarıma çok dikkat edin, kişi odaklı değil toplum odaklı. Adalet kısmına son derece önem vereceğiz.

Artık insallar estetik istiyor konfor istiyor. Ve ayrıca başka ülkelerle ve başka şehirlerle rekabet edecek şehir istiyor. İşte biz kalkınma odaklı yerel kalkınma odaklı hizmetler ağırlık vereceğiz. Çünkü bu şehrin şuan bir milyar dolar civarında ihracatı var. İşte şehrin bütün dinamiklerini ortaya çıkarmak ve şehrin rekabet gücünü artırmak için çalışacağız.