Kahramanmaraş'ta büyük vaatlerle göreve gelen ancak geldiği günden bu güne kadar Kahramanmaraşlılara neredeyse hiçbir hizmet sağlayamayan AK Parti'li Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'ün başarısızlık göstergesi bir kez daha gözler önüne serildi.

3 yıla yaklaşan görev süresi boyunca hizmet etmek yerine yıkım işi ve boş vaadler peşinde koşan ve ısmarlama anketlerle pohpohlanarak şişirilen Hayrettin Güngör, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi hizmetleri karşısında hezimete uğramaya devam ediyor. Bir çok vatandaşın WhatSaap ihbar hattına gönderdikleri mesajda ''Hayrettin Güngör'ün, Fatma Şahin'e bakarak bir şeyler öğrenmesi gerektiğini, her geçen günlerin bir kayıp olduğunu'' belirterek şöyle devam etti; ''yanı başımızdaki Gaziantep Büyükşehir Başkanı Fatma Şahin yeni bir gaziantep kurmak adına adım attığını, ancak bizim başkanın hala bir şey yapmak bir yana ancak yıkım yapacağım diyerek onları da yarım bıraktığını'' dile getirdiler.

FATMA ŞAHİN MÜJDEYİ VERDİ

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin yaptığı açıklamada; ''kent genelinde 14 bin konut projesi kapsamında il genelindeki işçi, memur ve emekli vatandaşlara ödeme kolaylığı sağlanarak ev sahibi olmalarının önü açılacak'' dedi.

Şu ana kadar Hayrettin Güngör'ün elle tutulur gözle görülür tek bir projesinin ortaya konmadığını, bir önceki Başkan Erkoç'un projeleriyle vakit doldurduğunu belirterek, komşumuz Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in 14 bin adet yeni konut projesi karşısında çaresiz kaldığı dile getiriliyor.

KAHRAMANMARAŞ VE GAZİANTEP: İKİ İL DE BÜYÜKŞEHİR DEĞİL Mİ?

3 yıla yaklaşan görev süresi boyunca boş laftan başka bir iş yapmayan ve vizyonsuzluğunu gözler önüne seren Güngör'e tepkilerde beraberinde geliyor.

Vatandaşlar, "Kahramanmaraş ve Gaziantep, ikisi büyüşehir değil mi? Kahramanmaraş'a neden tek bir proje ve buna benzer bir takım çalışmalar yapılmıyor? Kahramanmaraş bu kadar mı sahipsiz? AK Parti Kahramanmaraş’tan büyük oy aldığı için çantada keklik görüyor. Kahramanmaraş’a hizmet yapılmıyor. Gaziantep’e hizmet yapılıyor ama Kahramanmaraş’a yapılmıyor” diyerek serzenişlerini dile getirdiler.

Söz konusu projenin özel sektör iş birliğiyle yapılacağını ifade eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in açıklamaları ise şöyle:

"İlk etapta Kuzeyşehir'e ve Güneyşehir'e 300 konut, Kızılhisar bölgesine de 340 konut yapılacak. Şehir genelinde çalışan işçi, memur ve emekli vatandaşlar, uygun ödeme koşullarıyla ev sahibi olacak. Gelir-gider tablosuna göre ödeme planının hazırlanacağı projede, en geç 15 Eylül’de kadar ön talepler toplanmaya başlanacak. Bürokratik işlemlerinin büyükşehir tarafından yapıldığı, iki yılda da konut yapma şartını getirdiğimiz bir sistemi hayata geçiriyoruz. İstenilen sürede bunun yapılması şart. Aksi taktirde sorumlular sistemin dışında kalacak. Bunun yanı sıra kira ve konut fiyatlarını aşağı çekmek için arsa maliyetlerinin hepsini biz göğüslüyoruz."

Kanal Maraş soruyor:

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör bu şehre 14 bin değil 50 bin konut projesi müjdesi veremez mi?

Gaziantep kadar olamıyoruz. Bu şehre her şey layık.

Bize de 50 bin konut müjdesi verilse, hem daire fiyatları hem de arsa fiyatları düşme trendine girer. Yıkım işine kafa yorulacağına bu şehri büyütmek adına yeni bir Kahramanmaraş kurmak adına kafa yorsalar çok iyi olmaz mı?