Dün akşam saatlerinden itibaren Kahramanmaraş'ta etkili olan kar yağışı çok fazla sürmeden etkisini kaybetti.

Ancak kuzey ilçelerde yoğun kardan dolayı şehrin birçok kısmında aşırı soğuklar etkili olurken, yoğun buzlanma ve don olayı meydana geldi.

Haftanın dördüncü iş gününde (BUGÜN) hava sıcaklığı sabah saatlerinde 3 dereceye kadar gerilerken, gün içerisinde 6 derecelik sıcaklıkla birlikte artıyor.

HAVA ISINIYOR

Geçtiğimiz gün yağan yağmurlar Kahramanmaraş'ta şehri terk ederken, sıcaklıklar artmaya devam edecek.

Hava sıcaklığının yarın için 8 derecelere kadar yükseleceğini, sabah saatleri içerisinde ise eksi 3 derece ölçüleceğini bildiren meteoroloji, Cumartesi günü sıcaklığın gün içerisinde 7 derece olmasını bekliyor.

Çok bulutlu ve güneşli bir hafta sonu beklenen yarın ve hafta sonu için buzlanma ve don olayına karşı tedbirli olunulması konusunda uyarı yapıldı.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM
Bölge genelinin parçalı bulutlu geçeceği beklenmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor, mevsim normallerinin altında seyretmeye devam edeceği tahmin edilmektedir.

RÜZGAR: Kuzey ve kuzeybatı yönlerden orta kuvvette, sabah saatlerinde Mersin'in batısı ve Adana'nın kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olarak esmesi beklenmektedir.

UYARILAR
Denizlerimizde fırtına bekleniyor !! Doğu Akdeniz’in batısında (Anamur, Silifke) rüzgarın kuzey ve kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın; 18.02.2021 Perşembe günü öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenmektedir.