Kanal Maraş’ın kısa bir süre önce Sadullah Kavak’ın annesinin üzerine fazladan bir abonelik olduğu haberi üzerine, bir vatandaşın ise 3 aboneliği olduğu ortaya çıktı. Ali Akkurt isimli vatandaş E-Devletten bir işlem yaptığı esnada kendi üstüne ikisi pasif, biri aktif olmak üzere elektrik aboneliğini görünce şoke oldu. Gördükleri karşısında hemen telefona sarılıp AKEDAŞ’ı arayan Akkurt, tatmin edici bir cevapta alamayınca konuyu yargıya taşımadan önce Kanal Maraş’ı arayarak bu usulsüzlüğü dile getirmek istediğini söyledi.

HANİ 'ÜÇ ABONELİK' YOKTU
Kanal Maraş’ın daha önce M.K adına fazladan abonelik var dediği haberi ''asılsızdır'' diye açıklama yapan AKEDAŞ ise yine sert kayaya çarptı. Çünkü elinde belge olan bir vatandaş Kanal Maraş Whatsap ihbar hattına kendisininde E-DEVLET'e girdiğinde 2'si pasif biri aktif 3 abone gözüktüğünü söyledi. 

AKEDAŞ, Kanal Maraş’ın Sadullah Kavak’ın annesi M.K adına fazladan abone yazıldığı sonrası yapılan habere: “Yayın organınızın bir siyasetçiye dayandırarak yayımladığı haberde geçen; 40-50 bin abone sahibine yeni aboneler eklenerek mağdur edildiği ve adlarına 2-3 adet fazladan fatura çıkartıldığı iddiaları tamamen asılsızdır. Belgesiz ve dayanaksız, kulaktan duyma olarak yapılan bahse konu haberin içeriğinde geçen bilgilerle ilgili şirketimiz geniş bir şekilde inceleme yapmıştır” demişti.

KİM YALAN SÖYLÜYOR VATANDAŞ MI? AKEDAŞ MI? 
Halkın hiçbir sorunu ile ilgilenmediği gibi tatmin edici bir açıklama bile yapmayan AKEDAŞ, EPDK ve Enerji Bakanlığının kendisini sürekli denetlediğini öne sürerek, konuların üstünü kapatmaya çalıştığı gözlemleniyor.

VATANDAŞIN BELGESİ VAR
Kahramanmaraş Onikişubat Abdulhamith Han Mahallesi, Mercimektepe Cd. 1911 adresinde bulanan Ali Akkurt’un tek dairesine 3 abonelik olduğuna dair resmi belgesi bulunuyor. Bir önceki başlıkta kim yalan söylüyor? sorusuna ise otomatikman vatandaşın bu belgesi sonucunda kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Ali Akkurt, Kanal Maraş’ın daha önce yaptığı haberi ve AKEDAŞ’ın açıklamasını görünce, üç defa inceleme yaptıktan sonra Kanal Maraş ihbar hattını arayarak konuyu anlattı. E-Devletten yapılan sorguda ise Kahramanmaraş Onikişubat Abdulhamith Han Mahallesi, Mercimektepe Cd. 1911 adresinde ikisi pasif birisi aktif olmak üzere üç abonelik bulunduğu gözüktü.

FAZLA ABONELİK YAPILMASI SONUCUNDA AKEDAŞ'A EPDK NEZDİNDE BİR AYRICALIK SAĞLANIYOR MU?

Kanal Maraş'ın Akedaş ile ilgili fazladan abonelik yapıldığı haberi sonrası onlarca vatandaşın E-Devlet'e girerek inceleme yaptığı Whatsapp ihbar hattımıza gelen mesajlardan anlaşılıyor. En çok sorulan sorular ise; ''Kişiler adına fazladan abonelik yapılması ne kadar doğru? Abone sayısı fazla gözükmesi Akedaşa EPDK nezdinde bir ayrıcalık sağlıyor mu? Neden ismimize fazladan abone gözüküyor? Akedaş bu konuya ivedilikle bir açıklama yapması gerekiyor'' serzenişi ve sorgulaması yapılıyor. Akedaş bu konuda kamuoyuna net ve tatmin edici bir açıklama yapması gerekiyor. 

KANAL AMARAŞ DEĞİL, E-DEVLET DİYOR ŞİMDİ KİME AÇIKLAMA YAPACAKSINIZ
Kanal Maraş’ı yalanlayacağım diye Edip Ahmet Yükneki'nin 12. yüzyılda, Karahanlı beylerinden Muhammed Dâd Sipehsalar'a yazdığı Atabetü'l-Hakayık (Hakikatlerin Eşiği) kitabi bir açıklama gönderen AKEDAŞ, resmi belgeli ikisi pasif biri aktif üç abonelik için ise kime açıklama yapacağı merakla bekleniyor.

BİZİ TEKZİP ETMEK SİZE BİŞEY KAZANDIRMAZ, MAĞDURİYETLERİ GİDERİN
Haksızlığı dile getiren Kanal Maraş’ı yalanlamak yerine yanlışı düzeltme yoluna gitmeyen AKEDAŞ’ın kaç tane fazla abone yaptığı bilinmiyor. Adıyaman ve Kahramanmaraş’ta yaklaşık 700 bine yakın abonesi bulanan AKEDAŞ’ın bu yanlışlıklar ile vatandaşa kaç paralık fatura kestiği ise merak konusu oldu.

HERŞEYİ ANLATACAK
Adına üç fatura çıkan Ali Akkurt ise gerçekleri bugün Kanal Maraş’ta canlı yayında tek tek anlatacak. Mağdur olduğunu dile getiren Ali Akkurt’un belgeleri de tek tek ortaya koyacağı bildirildi.