Önceki gün Kanal Maraş’ın gündeme getirdiği Ak parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal’ın kardeşinin Türkoğlu’nda bir merada haksız hayvan otlamasına kayıtsız kalmayan Jandarmanın merayı kapatmasına karşın Kaymakamın görevinden alınması veya sürülmesi haberi gündeme bomba gibi düştü. Vekil Öçal, olaylara sessiz kalırken 2 gün sonra açıklama yapan Kaymakam Gürbüz Saltaş’ın haber linkini kopyalama yapıp Twitter hesabından açıklama yaptı. Habibe Öçal: “Bir deli kuyuya bir taş atıyor, kırk akıllı çıkarmaya çalışıyoruz.. Habercilik etiği, kamu yayıncılığı insanlara iftira atarak, yalan haber yayarak yapılmaz.. Buyurun Sayın kaymakamımızın açıklaması.. Utanırsınız belki.. @odatv @kanalmaras” dedi

BİZ DELİ İSEK SİZ AKILLI OLUNDA İŞİN GERÇEĞİNİ SÖYLEYİN
İddialara göre Türkoğlu ilçesinin Çobantepe ve Hacıbebek mahalleleri arasında kalan yerde AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal’ın kardeşi merayı kullanıyordu. Vatandaş bunu şikayet edince Jandarma köye gidip gerekli işlemleri yapınca iş kaymakam Gürbüz Saltaş’ın görevden alınmasına kadar uzadı. Kanal Maraş’ın haber yapmasından iki gün sonra Kaymakam Gürbüz Saltaş sosyal medya üzerinden açıklama yapıp konuyu bir nebze aydınlatmaya çalıştı. Oysa ki gerçek Kaymakamın daha Türkoğlu ilçesine geldiği birbuçuk yılı doldurmamıştı. Ve hiç bir zaman İçişleri Bakanlığı bir kaymakamı yerinden bir başka yere görevlendirmesini yaparken çağırıp sormazdı. Seni filan ilçeye gönderiyoruz demezdi. AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal’da kaymakamın bu açıklamasını alarak Twitter hesabından güya olaydan haberi yokmuş gibi paylaşım yaptı. Vatandaş ise sosyal medyada Habibe Öçal'a veryansın ederek ''Kaymakam’ın açıklamasından önce niye açıklama yapmıyorsun'' diyerek eleştirilerde bulundu. 

KAYMAKAM AÇIKLADI
Gürbüz Saltaş sosyal medya hesabından konu hakkında yaptığı paylaşımda, “Bugün çeşitli sosyal medya platformlarında ve bazı haber kanallarında Acıpayam ilçesine kaymakam olarak görevlendirilmem sebebiyle ortaya atılan iddialar ile ilgili açıklama yapmam gereği duyulmuştur. İçişleri Bakanlığımızca Acıpayam ilçesinde kaymakam ihtiyacı olduğu ve görevlendirilmeyi arzulayıp arzulamadığı hususu şahsıma sorulduğunda Bakanlığımızın vereceği her göreve hazır olduğumu beyan ettim. Bu cihetle görevlendirilmem gerçekleşti ve ben derhal Acıpayam ilçesinde görevime başladım. Bunun dışında çeşitli sosyal medya platform ve haber kanallarında idari işlem ile ilgili geçen tüm iddialar gerçek dışıdır” açıklamasında bulundu.

TEK PARTİLİ DÖNEMİN BASKISI GİBİ
Ak Partinin her zaman tek partili dönem vurgusunu yapıp eleştiri okları bu sefer kendine denk geldi. Devletin kaymakamını öyle veya böyle bu olay sonrasında resmen sürülmesi veya görevlendirme gibi kaymakamın ağzından açıklama yapılması devletin onuru ayaklar altına mı alınıyor? yorumları yapıldı. Bir vekilin kaymakam sürdürmeye kadar gitmesi güç zehirlenmesi olarak kulaktan kulağa yayılırken, tek parti yani CHP iktidarında bile kaymakamlar el üstünde tutulması dikkatlerden kaçmadı. 

BİZ SİZİN GENEL BAŞKAN YARDIMCINIZIN KATEGORİ ETTİĞİ GAZETECİ DEĞİLİZ? 
AK Parti Tanıtım Medya Başkanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısının, tarihte eşi benzeri görülmemiş bir uygulama ile Kahramanmaraş basınını kategorize etmesinden güç bulan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, atasözü ile eleştiri yapmıştı.
“Bir deli kuyuya bir taş atıyor, kırk akıllı çıkarmaya çalışıyoruz” diyerek kendi hatasını görmeyip, kendileri hakkında haber çıkmayacak kadar emin konuşma yapan Öçal’ın Kanal Maraş’ın haber yapması ile soğuk duş yaşadığı gözlemlendi.

NELER YAŞANDI?  
İddialara göre vekil Öçal’ın Türkoğlu’nun Çobantepe Mahallesinde yaşayan kardeşinin merayı haksız bir şekilde kullanması Kaymakam’ın yerinin değişmesine neden oldu. İddialara göre Türkoğlu Kaymakamı Gürbüz Saltaş, bölgeden gelen ihbarların çoğalması üzerine Merayı kullanıma kapattı. Bunun üzerine şikayetlerin ardı arkası kesilmeyince AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal’ın devreye girmesi ile birlikte Kaymakam Saltaş’ın Denizli’nin Acıpayam ilçesine görevlendirmesinin yazıldığı öne sürüldü. 

VEKİL’İN TELEFON AÇTIĞI İDDİASI
Mera olayının ayyuka çıkması ile birlikte iddialara göre telefonuna sarılan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, yetkili kişileri arayarak Kaymakam Gürbüz Saltaş’ın yerinin değişmesi için baskı unsuru oluşturduğu öne sürüldü. Gelen baskıların artması üzerine Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu’nun Türkoğlu Kaymakamı olduğu, Gürbüz Saltaş’ın Denizli’nin Acıpayam ilçesine gönderildiği iddia edildi. Türkoğlu Kaymakamlığı resmi sitesi ve Kahramanmaraş Valiliği resmi internet sitesine yansımayan değişikliğin kısa bir süre sonra yansıyacağı öne sürüldü.