Yaklaşık 2 yıldır görevde bulanan bu zamana kadar ise hiçbir icraatta bulanmayan Hayrettin Güngör, belediye hakkında yazdığı 7 kitabın sahada işlevsel olmadığının itirafını yaptı. Önceki hafta AK Parti MYK üyesi Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç'in de katıldığı Afşin ilçe kongresinde konuşan Güngör, yazdığı 7 kitabın sahada işe yaramadığını itiraf etti. Ayrıca Güngör, konuşmasının bir bölümünde AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici’nin kendisine çok uzatma tavsiyesinde bulunduğunu belirtti.

YAZMIŞ AMA OKUMAMIŞ

Öte Yandan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün bu itirafı sonrası vatandaşlar, “Yazmış Ama Okumamış” yorumunu getirdi.

İŞTE O TARİHİ İTİRAF

“Ben konuşmayı çok uzatmayacağım. İl Başkanımız çok uzatma dedi. Tavsiyesine uyacağım. Buraya gelirken MYK üyemiz Konya Milletvekilimiz Ahmet Sorgun Bey dedi ki; ‘Ya Kitap yazdın, bu kadar işin teorisinde bulundun, uygulama nasıl dedi’ bende, ‘Başkanım kitapta yazdığı gibi durmuyor’ dedim. Ama şunu da gördük ki, adım adım uygulanıyor. Oradaki tecrübelerimizin faydasını görüyoruz. Her bir yeni adım yeni bir tecrübe olduğunu ifade etmek istiyorum. Türkiye’de büyükşehir modelinde ilk defa Kahramanmaraş’ta uyguladığımız bir yöntemi getirdik. Burada bütün faaliyetlerimizin koordinasyon içinde yürütülmesi için 4 ilçeyi içine alan Kuzey İlçeleri Daire başkanlığı kurup KASKİ’de dahil olmak üzere bütün ekipman, insan kaynağını da oraya verdik. Şunu gördük ki, KASKİ birimlerimizde iş ve elaman var, yerine geldiğinde Fen işlerini desteklemiyor, fen işlerinde bu imkan var ama yeri geldiğinde KASKİ’yi desteklemiyor. Bunların hepsini bir havuz yaparak , ciddi koordinasyon metotları sağladık. Her zamanda buna devam edeceğiz. Hemşerilerimiz şundan emin olsun ki, bu sene kırsal alanla önceliğimiz yol ve suydu, gelecek sene kanalizasyon ağırlıklı olmak üzere bunları öncelikli olarak yapmış olacağız. Şuna da önem veriyoruz. Her bir ilçemizde ve yerleşim alanımızda bir sosyal yaşam merkezi olsun. Bunun ad yerine göre, millet konağı, yerine göre mahalle konağı şekli ile en az 1 fonksiyona hizmet eden alanları genişletelim. Büyük olanları büyükşehir olarak biz üsteleniyoruz, küçük olan ilçelerimizde de yapılacakların daha fazlasını üstleniyoruz”

(Kaynak: Kanal Maraş)