Kahramanmaraş Göksun ilçesinin Esenköy Mahallesi yağan Kar Yağışı Sonucu yollarının buz pistine döndüğünü ve Göksun Belediyesinin hiçbir şekilde bu yolun ulaşıma açılması için çalışma yapmadığını çocuklarının okullara giderken düştüğünü ve yolun kar ve buzlarının temizlenmemesi vatandaşların tepkisine neden oldu.

Göksun ilçesine yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta olan Esenköy Mahallesi sakinleri, "Çocukların gittiği okul mahallenin alt tarafında ve araçlarımıza zincir takarak çocuklarımızı okula götürmeye çalışıyoruz. Kaç defa belediyeyi aradık ancak lütfedip bir greyder göndermediler" dediler.

Köy muhtarı Hacı Söyler, "Mahallenin Göksun ilçesine 30 kilometre uzaklıkta olması nedeniyle ilgilenilmediğini, Allah göstermesin bir hasta olsa buzlanmış yol nedeniyle götüremeyeceklerini, Belediyeyi kaç defa aradığını, bir greyder gönderilmesinin çok zor mu olduğunu, yollarımızın açılması, sesimizin duyurulması için Kanal Maraş’a mesaj attık, sağolsunlar sesimizi inşallah Göksun Belediye Başkanına duyururlar, umarım Başkan da gerekli emri verir ve yollarımızın açılması sağlar" diye konuştu.