Göksun'a bağlı Büyükkızılcık beldesinde birçok hastalığa şifa kaynağı olduğu bilinen şifalı su içmesi, bakımsızlıktan ve ilgisizlikten yok olma tehlikesiyle karşı karşıya.

Kanal Maraş ekibi olarak ve Kahramanmaraş’ta AK Parti 27. Dönem Milletvekili Aday Adayı ve iş insanı Murathan Gökkaya ile birlikte Büyükkızılcık'ın şifalı suyunun son halini sizler için mercek altına aldık.

Kahramanmaraş’ta AK Parti 27. Dönem Milletvekili Aday Adayı ve iş insanı Murathan Gökkaya, "Öncelikle her türlü aracın buraya rahat ulaşımı için yolların yapılması gerekmektedir. Gelen vatandaşların rahat zaman geçirmesi için çevre düzenlemesi yaparak kamelyalar ve masalar yerleştirilmesi, şehir dışından gelen ve yatılı kalmak isteyen vatandaşlarımızın da konaklamalarını sağlamak için de pansiyon gibi otel gibi belirli çalışmaların yapılması gerekmektedir." ifadelerini kullandı.

"MİLLETVEKİLLERİN YÜZÜNE SÖYLEDİM"

Buranın yapılmasını defalarca gündeme getirdiklerini belirten Gökkaya ayrıca; "Buranın belirli sorunlarını ifade ettiğimiz için siyaset yapıyor diyorlar. Ben 2017 AK Parti'den aday adayı olmadan burada bir festival yapıldı. Ben o zaman da milletvekillerinin yüzüne söyledim. Bu yolun yapılmasını bekliyoruz. Bu yerleşkeye yatırım bekliyoruz diye. Buranın durumu genel olarak böyle. Kırık dökük, çöp konteyneri yok, yol yok. Buraya şehir içinden ve şehir dışından bir çok insan geliyor.

"SAĞLIK MERKEZİ HALİNE GETİRİLEBİLİR"

Buranın suyu şifa kaynağı. Ne bir açıklayacı tabela var, ne bir yön tabelası var, ne bir çöp konteyneri var, ne bir doğru dürüst bir tuvalet var. Biz burda siyaset olsun diye birilerini eleştirelim diye çıkıp konuşmuyoruz. Ben tekrardan da söylüyorum, yıllardır da ifade ediyorum, buraya yatırım bekliyoruz. Buranın şifalı suyu böbrek taşlarına, cilt hastalıklarına ve bir çok hastalığa iyi geliyor. Burada bahane üretirseniz yapmamak için bahane çok. Ama yapmak istersenizde hepsini bir yoluna koyup burayı gerçekten sağlık merkezi haline getirebilirsiniz. Buraya bir çok ilden bir çok insan geliyor."

"NEREYE GELDİĞİMİZİ BİLMİYORDUK"

Mersin'den ailesi ile birlikte gelen Hilal Emine Gül: ''Mersin'den babam için geldik. Böbrek taşından dolayı şikayetleri vardı. Buranın halka kazandırılması gerekiyor. Yolların düzeltilmesi, tabela ve yön levhaların konulması gerekiyor. Mesela yol ikiye ayrılıyordu, biz nereye geldiğimizi bilmiyorduk. En azından buranın tanıtımı yapılabilir. İnşallah halka kazandırılır, şifalı suyu çok güzel. Babamız için geldik bakalım İnşallah faydasını görürüz.'' diye konuştu.