Gemciler Kültür Dayanışma derneğinin düzenlediği Erasmus+youth projesi kapsamında Kahramanmaraş’ta bulunan 6 kişilik Romanya grubu ilimizdeki çalışmalarını tamamlayarak ayrıldı.

Kahramanmaraş’ta 14 günlük çalışma gerçekleştiren Romanyalı konuk ekip için ayrılışlarından önce bir program düzenlenerek kendilerine sertifikaları verildi. Gemciler Kültür Dayanışma Derneği Başkanı Gökhan Gemci, proje uzmanı ve bu projenin koordinatörlüğünü üstlenen eğitimci Mehmet Fatih Başkan’da birlikte yaptıkları konuşmalarda misafir proje üyeleriyle ‘Surviving and Save Lives’, ‘ Hayatta kalanlar ve kurtarma’ adlı projesini uygulamaktan ve tanışmaktan dolayı çok memnun ve mutu olduklarına dikkat çekerek “Sizlere en güzel ev sahipliği yapmaya çalıştık, eksikliklerimiz olabilir. Ülkenize gittiğinizde, güzelliklerden bahsetmeniz bizleri daha da mutlu edecektir. Kazasız ve huzurlu bir yolculuk geçirmenizi diliyoruz” dedi.

Romanyalı misafirler ise Kahramanmaraş’ta beklenen üstünde yakın ilgi ve alaka gördüklerini, anlamlı bir kültür kazancı gerçekleştirildiğini, olumlu düşüncelerle buradan ayrıldıklarını belirttiler. Romanyalı misafirle deprem bilincini geliştirme. Acil kurtarma ile ilgili farkındalık oluşturma, Depremin bir gerçek olduğu ve bu gerçekle yaşamanın gerektirdiği hayatta kalma yolları gibi etkinliklere katıldılar. İlimizin tarihi konakları, Kalesi, Abdulhamithan Camii,  Ulu Camii, Taş Köprü, Çokran Köyü, Yedikuyular, Mağaralar vb yerleri gezdirilerek tanıtım sağlandı.

Birlikte yapılan tatbikat ve etkinliklerde KADAK, AFAD, AKMOD, İtfaiye, İbrahim Çalık Anadolu Lisesi, Dulkadiroğlu Mesleki Eğitim Merkezi, Sütcü İmam Üniversitesi destek verdiler.