Koronavirüs sonrası ölü sayısı ve vakalar artmaya devam ediyor.

Katil virüsün Türkiye'ye de sıçraması sonucu ölü sayısı 214'e, vaka sayısı da 13 bin 531'eyükseldi...

Vaka sayılarının artması sonucu hükümet tarafından, birtakım tedbirler alındı.

Bu tedbirlerin başında ise karantina uygalaması yer aldı.

Almanya’dan gurbetçi olarak gelen Osman B. hastaneye bazı sağlık şikayetlerinden dolayı gittiğinde test alındıktan sonra karantinaya alınmıştı. Ancak gurbetçi Osman B. olası tüm riskleri göz ardı ederek karantinadan kaçmıştı. Sağlık çalışanları ve emniyet yetkilileri günler süren araştırmaların ardından şahsı Kahramanmaraş Pazarcık İlçesi’nde bağ evinde mangal yellerken yakaladı. 

ÜNİVERSİTE HASTANESİ KARANTİNA SERVİSİNDEN KAÇMIŞTI
Coronavirüs kapsamında hastaneden kendisinden test alan ve test sonuçlanıncaya kadar karantinaya kabul edilen Osman B. Karantina servisinde kalmak istemediği için hastaneden kaçtı. Yaklaşık 20 gün önce Gaziantep Üniversite Hastanesi’nde yaşanan olayın adından ekipler tüm imkanları ile gurbetçi Osman B’yi arıyorlardı.

OSMAN B. BAĞ EVİNDE MANGAL YELLERKEN YAKALANDI
Yetkililerden kaçarak Kahramanmaraş’ın Pazarcık İlçesi’nde bir köyde ve dağlık bir alanda bağ evinde tek başına mangal yellerken yakalanan Osman B. Sağlık yetkilileri ve emniyet yetkililerine yakayı kaptırdı. Osman B bağ evinde ilk numunesi alınarak numune ile birlikte hastaneye getirildi ve test sonuçları çıkıncaya kadar Osman B. Gözetim altında tutuldu.

TEST SONUÇLARI NEGATİF ÇIKINCA SERBEST BIRAKILDI
Osman B. Gaziantep Üniversite Hastanesi’nden kaçmasının ardından yetkililer tarafından yakalanarak yeniden hastaneye getirilmesinin ardından şahsın numuneleri sonuçlandı. Osman B’nin test sonuçları negatif çıkması ile birlikte gurbetçi şahıs hastaneden salıverildi.

(Kaynak: Memohaber)