Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın teşrif ettiği Türkiye Belediyeler Birliği ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ev sahipliğinde gerçekleştirilen Sıfır Atık ve Belediyeler Kongre ve Ödül Töreni'ne katılan KMBBB Hayrettin Güngör’e Gazeteci Cihan Ahmet Cesur kendi sosyal medya hesabından sorular yönetti.

“Ödül Alsaydık Tam olurdu” üst başlığı ile paylaşılan yazıda şunlara yer verildi:

"Sayın Hayrettin Güngör sosyal medya hesabından bu paylaşımı yapmış, aklıma hemen termik santral ve kanserojen etkili ağır metal içerikli boyar maddelerin bırakıldığı Aksu çayı ve Sır Barajı geldi. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hayrettin Güngör'ün buralarla ilgili nasıl bir önlem planı ve yol haritası varmış, bu zaman kadar hangi girişimleri yapmış çok merak ediyorum. 

Toplantıda bir de ödül verelerdi de tam olaydı.

Yıllardır memleketin kanayan yarası olan bu sorunlarla ilgili göreve geldiğinden beri nasıl çalışmalar yapmış ve bundan sonra ki çalışmalar nasıl olacak tüm kamuoyu adına soruyoruz.

Yoksa;paylaşımın içeriğinde ki ‘SıfırAtık ile ilgili çalışmalarımıza devam ederek geleceğimizi hep birlikte şekillendireceğiz’ ifadeleri öylesine kurulmuş cümlelerden ibaret kalacaktır.

Ya da  belki de biz bilmiyoruzdur bu suyu, havayı ve toprağı kirleten şeyler atık değil mi? Bu konuda da bir açıklama yapılabilir. Hani bir gün denmişti ya ‘ ODTÜ araştırma yaptı kirlilik yok’ diye böylede olabilir.

Tabi yine sessizlik olacak, kimse konuşmayacak, görevlerini yapması gerekenler ıslık çalarak havaya bakacaklar, kirletenler daha büyük zevkle ve kahkahalar atarak kirletmeye devam edecek, vatandaşta basın böyle şeyleri yazmıyor diyecek.

Herkes mesud bahtiyar yoluna devam edecek bizde yandığımızla kalacağız. Belediyemiz de ‘hiç bir şey yaparak’ #SıfırAtık projesine katkıya devam edecek.

Böylece ölen ve ölecekler öldüğüyle kalacak, insana doğaya saygı varmış gibi yaşayacaksınız.

Bu yazı burada bitmez de sözün çoğu ahmaklara verilirmiş”