MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talebi üzerine Ali Babacan'ın lideri olduğu DEVA Partisi ve Ahmet Davutoğlu önderliğindeki Gelecek Partisi'nin önünün kesilmeye çalışıldığını savunan Ocak'tan, Cumhur İttifakı’nın korkularının tetiklendiğini ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın iki partiyi ekarte etmek istediğini belirtti.

Kahramanmaraş siyasi kulislerinde ise gün geçmiyor ki yeni bir iddia ortaya atılmasın. Dün akşam Cüneyt Özdemir ile Ali Babacan'ın YouTube üzerinden iki saate yakın yaptığı canlı yayın sonrası bu programın Twitter'da 'TT' olmasına müteakip, Kahramanmaraş siyaseti sokağa çıkma yasağına rağmen herkes birbiriyle hızlı bir telefon trafiği yaşadı. 

"BABACAN'IN AÇIKLAMALARI AK PARTİLİLERİN KAFASINI KARIŞTIRDI"

"Düşünün ki DEVA Parti’si lideri Ali Babacan bütün konuşmalarında, açıklamalarında daha çok çözüm odaklı değerlendirmelerde bulunan bir siyasetçi. Bugüne kadar hiçbir siyasi lideri, ya da partiyi rencide edici bir dil kullanmadığı gibi polemiklerden de uzak durmaya özen gösteriyor. 

Konu ile ilgili yorumda bulunan Kanal Maraş Genel yayın Yönetmeni Mustafa Karaaslan ise; ''önceki gün Cüneyt Özdemir’in Youtube’den canlı yayın yapması ve bir saatlik programın 2 saat sürmesi ve inanılmaz izleyici kitlesine ulaşması sonucunda, Ali Babacan hakkında AK Partililiğinden şüphe etmediğim birçok tanınmış ismin Babacan’la ilgili olumlu ve olası bir erken seçimde oylarını Babacan’ın partisi olan Deva Partisi’ne vereceğini söylemesi ben de şaşkınlık yarattı.

Aktif siyasetçiler ile yaptığım telefon görüşmelerinde ise böyle bir olayın olmayacağını dile getirseler de, ufak bir karışıklık veya kan kaybı sonucunda Deva Partisine Kahramanmaraş’tan inanılmaz bir desteğin olacağını, tanınmış bazı siyasetçilerin bile Deva Partisine geçebileceğini şimdiden öngörmemek abesle iştigal olur.’’ dedi.

Bugün tüm Türkiye’de Babacan ve Cüneyt Özdemir’in röportajı en çok izlenenler de birinci sırada…

"AK PARTİ’NİN BİRÇOK İLÇE BAŞKANI VE BELEDİYE BAŞKANI DEVA PARTİSİNE GEÇEBİLİR’’

Babacan Özdemir ile yaptığı röportajda ‘’2002 yılında AK Parti’ye nasıl teveccüh olduysa bugünde aynı durumu Deva Partisi için gözlemliyorum’’ demesi, siyasi kulislerde en çok konuşulan kelimeler arasında yer aldı. Ayrıca tarih tekerrürden ibarettir diyerek Deva Partisi’ne inanılmaz bir teveccüh ve ilgi olduğunu belirtti.

Kanal Maraş haber Merkezine gelen sayısız telefon trafiği sonrasında Kahramanmaraş’ın siyasetinin kaynamaya başladığı artık gözlerden kaçmıyor. Bu doğrultuda Kahramanmaraş’ın Türkiye de ilk milli mücadeleyi başlatması, ihtilallere karşı ilk kıvılcımının yine bu şehirde olması ve AK Parti’nin 18 yıldır kalesi konumundaki Kahramanmaraş bu konuda da öncü olacağa benziyor.

Ateş olmayan yerden duman çıkmaz sözü gibi şimdiden AK Parti’nin birçok ilçe başkanı ve belediye başkanının Deva partisine yumuşak bir geçişin yollarını aramaya başladığı gelen iddialar arasında.