Kahramanmaraş'ın merkeze 20 kilometre uzaklıktaki, Fatmalı Mahallesi'nin su feryadı vatandaşı çileden çıkartırken, mahalle günün 24 saatinde 2-3 saat su kullanabiliyor geri kalan 21 saatte ise su kesintisi yaşanıyor.

Su kaynakları açısından zengin bir potansiyele sahip olan ve son zamanlarda su sorunlarıyla boğuşan Fatmalı Mahallesi'nin hemen yakınlarında baraj bulunmaktadır. Bazı topluluklar zaman zaman su alsa da bazı topluluklar bu sudan mahrum kalmaktadır. En yoksul mahallelerden biri de Onikişubat İlçesi'nin Fatmalı Mahallesidir. Evlerinde su olmaması nedeniyle herhangi bir ihtiyacını karşılayamayan mahalle sakinleri, sorunlarının bir an önce çözülmesini umuyor. Susuzlukla boğuşanmahalleli, çevredeki toplulukların su kaynağı olduğunu, ancak kendilerine ait olmadığını söylüyorlar.

ayrıca su hizmeti vermediği halde abonelere 50 ila 150 TL arasında fatura gönderen belediye, mahalle sakinlerini canından bezdirdi. Sorundan dolayı bulaşık ve çamaşır makinası gibi ev aletleri de işlevsiz hale geldi.

TANKERLE SU DAĞITILIYOR

Çevredekiler, bidonlarla taşıdığı su ile bulaşık, temizlik ve banyo ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyledi.

Kanal Maraş'ın canlı yayın aracılığıyla seslerini duyurmaya çalışan vatandaşlar, “Sürekli susuz ve perişan haldeyiz. Sular akmıyor. Evde çamaşır, bulaşık, yemek, çocuk bakımı ve temizliği hepsi su ile yapılan işlerdir.” ifadelerini kullandılar.

BİDONLARLA SU KUYRUĞU

KMBB istiraki KASKİ'nin su kesintilerine çözüm üretememesi sonrası vatandaş çareyi taşıma suyla değirmen döndürmekte buldu. Bidonlarla tankerin önünde kuyruğa giren vatandaşlar sırayla su aldı.

"KÖYÜMÜZE ALMAYIZ"

Bu mahalleye su gelene kadar iktidar partisinden hiç kimseyi mahalleye almayacaklarını belirten vatandaşlar, "Biz bu mahalle su sorunu yaşanıyor. Çevre mahallelerde su var, burada yok. Bizim mahalleye su gelmezse, hiç bir AK Parti'den kimseyi bu mahalle almayacağız" dediler.

"ZEHİRLENME" İDDİASI

İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Ahmet Çabukel, "1 hafta önce burada su yüzünden kavga çıkıyor ve muhtar 'burada su akıyor' diyor. Görüyorsunuz burada vatandaş suyunu almış evine götürüyor. Belki bu suyla; Evinde yemek yapacak veya çocuğunun bezini yıkacak. Bu insanlar zor durumdalar ve sudan zehirleniyorlar. Biliyorsunuz ben 'sudan zehirlendim' dedim ardından bunu sosyal medya hesaplarımda yayınladım. Bunun sebebini sorduğumda hemen benim hakkımda suç duyurusunda bulundular. Bulunun kardeşim. İşiniz, gücünüz insanları dışlamak ve ötekileştirmektir. Buradaki insanların neredeyse tamamı mağdur. Yıl 2021: 'Kahramanmaraş su zengini bir şehir' diyorlar. Fatmalı Mahallesi sakinleri Kahramanmaraş'ta değilde başka bir ilde mi yaşıyorlar?" ifadelerini kullandı.

Çabukel konuşmasına şöyle devam etti:

"SÖZ VERİYORUZ HER EVE ŞARIL ŞARIL SU AKACAK"

"Mahalle'nin tek bir istekleri var o da sudur. Kahramanmaraş'ın tarhanasını meşhur ama tarhana yapamıyorlar. Bu insanlar yemek dahil bir şey pişiremiyorlar. Taşıma suyla değirmeni döndürmeye çalışıyorlar. Yıkım ekibine bakın yıkım ekibine sesleniyorum. artık Kahramanmaraş'taki Fatmalı Mahallemizin su sorunu çözmek zorundasınız. Çözemiyorsanız, gideceksiniz. İYİ Parti ekibi olarak sizlere söz veriyoruz, bu su sorunu biz çözeceğiz. Her eve ve tarlaya şarıl şarıl su akacak. Bunun da sözünü veriyorum. Bunu yaptılar-yaptılar yapamazlarsa 2 yılları var. Merak etmesinler 2 yıl sonra biz geliyoruz."