Basın faaliyetlerinin hepsini halkın sesi olmak için yapan, paraya satılmadan yoluna devam eden Kanal Maraş, önceki hafta çevre felaketi dosyasını açmış, ele almış ve konunun üstüne giderek vatandaş lehine sonuçlanacak bir habere imza atmıştı.

Vatandaş lehince yaşanan zafer sonrası, milletin zehirlenmesine yol açan fabrikanın kimyasal atık suları sonrası fabrikanın bir kaç yetkilisi akla izan bir iftira ve ithamlarda bulunarak açıklama yapmış ve konuyu bambaşka bir yöne çekmeye çalışmıştı.

Kanal Maraş Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaaslan konunun üstüne gidince bugün o derenin mahalle sakinlerince daha önce bend çekilen setin yıkıldığı ve geceden borularının üstünün kapatıldığı ortaya çıktı.

Cuma günü öğleden sonra (bugün) alanda çekim yapıldığı esnada fabrika işçileri, fabrika sözcülüğüne soyunarak haber ekibine tepki göstermeye çalıştı. Özel mülkiyet sınırlarının içinden, özel mülkiyet sınırları dışında bulanan ekibimize sözlü taciz devam edince, mahalle sakinleri de duruma tepki gösterdi.

Fabrika içinden tahrik unsuru kişiler gidince yarım kalan çekim tamamlandı. Ortada ise bu görüntüler kaldı.