Kahramanmaraş'ta İsmail Güney isimli engelli gencin Kanal Maraş WhatsApp İhbar hattına gönderdiği mesajda, hafta sonları engelli taşıma araçlarından hizmet alamadıklarını belirtti.

Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu İlçesi Eyüp Sultan Mahallesinde ikamet eden İsmail Güney isimli engelli vatandaş, Engelliler Şube Müdürlüğü’ne kayıtlı olan ve 'Engelli Taşıma Araçlarının' kendilerine sağladığı imkanlardan yeterince faydalanamadıklarını söyledi.

HAFTA SONU ENGELİMİZ KALKIYOR MU?

Hafta içi engeller varda hafta sonu engelimiz kalkıyor mu? diyen Güney, "Ben bunu anlamıyorum. Hafta içi her yere gidiyoruz da hafta sonu bu engeller kalkıyor mu? Bana şöyle söylediler; 'Mesai saatleri dışında hafta sonları araç veremiyoruz' dediler. Bende hafta sonu engeller kalkıyor mu? dedim. Orada iki tane araç var, hafta sonu boş yatıyor. Diyelim ki hafta sonu hastaneler için kullanılıyor, hafta sonu hastane falanda yok orada boş yatıyor. Bende bunu anlamıyorum. İnşallah engellilere gerekli hassasiyeti gösterirler bu da sizin aracılığınızla vesile olur. Bütün engellilerin sesi olmaya çalışıyorum. Daha bir sürü vardır sesini çıkaramayan. Ben sadece sesimi duyurabilenlerdenim diye düşünüyorum" dedi.

ENGELLİLER BİZİM 

Bilindiği üzere Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi engelli vatandaşlara yönelik özel tertibatlı hizmet araçlarını hizmete sunmuştu. Geçen sene sel olayında onlarca engelli araçlarının sular altında kalması ile engelliler müdürlüğü hakkında sosyal medyada bir sürü ithamlara maruz kalmıştı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ‘Engelleri Sevgiyle Aşıyoruz’ sloganıyla özel tertibatlı hizmet aracını engelli vatandaşların hizmetine sunarken "hafta içi, hafta sonu" diye bir gün ayrıma gitmediği biliniyorken, İsmail Güney'in "engelli vatandaşlarımızın sevgiye muhtaç olduğu unutulmadan gerekli hassasiyetin engelliler müdürlüğünce gösterilmediğini" belirtti.